Home / Social / 20 de elevi din județ merg în tabăra de la Soroca (Republica Moldova), finanțată de CJ Vaslui

20 de elevi din județ merg în tabăra de la Soroca (Republica Moldova), finanțată de CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU

În perioada 29 iulie – 7 august 2019, un grup de 20 de elevi de la unitățile școlare din județul Vaslui vor merge în vacanță la Soroca, în Republica Moldova. Acesta este primul schimb de copii și tineri ce participă în tabere de odihnă și agrement, care se face în baza acordurilor dintre Consiliul Județean Vaslui și consilii raionale din Republica Moldova.

În timpul vacanței petrecute în Republica Moldova, grupul de copii va asista la inaugurarea celor două căsuțe de tabără de odihnă pentru copii de la Soroca, care au fost finanțate de CJ Vaslui. Anul trecut au fost terminate două cabane, iar în acest an se adaugă alte două căsuțe. CJ Vaslui a finanțat cu 100.000 de euro ridicarea celor patru construcții de acest fel, iar Consiliul Raional Soroca a participat cu 50.000 de euro.

“În acest fel, am contribuit la modernizarea bazei din Soroca și la ridicarea standardului taberei. Grupul de copii din județul Vaslui și cele două cadre didactice care îl vor însoți vor fi cazați în aceste căsuțe. În partea a doua a lunii august vin la noi copii din Republica Moldova, care probabil vor fi cazați la Direcția Taberelor”, a spus Vasile Mariciuc, viceprimarul CJ Vaslui.

În paralel cu aceste programe, CJ Vaslui spriină financiar construcția taberei de la Pădureni. În acest sens, la ultima repartizare de sume din fondul aflat la dispoziția CJ Vaslui, comuna Pădureni a primit un million de lei. Inițiativa conducerii CJ-ului vine după ce nu s-a reușit preluarea de la Ministerul Tineretului a taberei de la Poiana Căprioarei.

“Ideea sprijinirii acestei investiții a venit de la faptul că în județul Vaslui nu este o tabără pentru copii, care să permită beneficiarilor să petreacă timp frumos în vacanțe. Pornind de la aceste nevoi, a apărut proiectul de la Pădureni, unde autoritățile locale au inițiat în urmă cu mai mulți ani construirea unui loc de agrement. Proiectul este acum adus la un nivel avansat și noi am hotărât să acordăm suma de un million de lei pentru finalizarea investiției. Vom continua și demersurile pentru preluarea taberei de la Poiana Căprioarei, în vederea amenajării acesteia”, a spus Vasile Mariciuc.

Tabăra de la Pădureni este formată din trei corpuri de clădire cu 40 de locuri și este amplasată într-un cadrul natural de excepție. Pe lângă toate dotările necesare, beneficiarii taberei au la dispoziție și un ștrand modern unde se pot relaxa.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Egalitate între Iohannis și Dăncilă într-o secție de votare din Vaslui care a funcționat doar pentru o garsonieră

Principalii contracandidați la alegerile președințiale, ...

Peste 100 de pacienți internați la Spitalul „Elena Beldiman” au solicitat urna mobilă pentru a-și exercita dreptul de vot

Pacienții Spitalului „Elena Beldiman” din ...

Sfaturi despre combaterea miturilor cumpărării unui nou imobil

În momentul în care ești ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: