Home / Social / Precipitațiile abundente au afectat stabilitatea unor statui din curtea Pavilionului „Marcel Guguianu” din Bârlad

Precipitațiile abundente au afectat stabilitatea unor statui din curtea Pavilionului „Marcel Guguianu” din Bârlad

Natura dezlănțuită a pus la treabă angajații Muzeului „Vasile Pârvan”. Ploile din ultimele două săptămâni au spălat nisipul de sub pavelele aleii din curtea Pavilionului „Marcel Guguianu”, denivelând solul pe care sunt amplasate statuile din marmură ale maestrului Guguianu.

Pentru a asigura stabilitatea sculpturilor deosebit de valoroase și pentru a evita deplasarea acestora pe socluri, s-a intervenit pentru nivelarea aleii, prin turnarea unei șape. Timp de o săptămână, angajații muzeului au ajutat echipa de muncitori, folosind în unele cazuri chingi pentru mutarea statuilor, astfel încât lucrările de nivelare să poată fi executate. S-a lucrat cu multă atenție, având în vedere că nu se manevrau simple bucăți de marmură, foarte grele, de altfel, ci opere de artă deosebit de valoroase.

„Bădia” i-a vegheat de pe soclul din parc, mulțumit că lucrările sale sunt acum în siguranță și pot fi admirate în continuare de bârlădeni. (M.N.)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Propunere pentru înființarea unui nou traseu de transport public în Bârlad

Este nevoie urgentă să se ...

Peste 27.000 de pensionari vasluieni primesc de la stat bani pentru completarea pensiilor

27.773 de pensionari vasluieni încasează ...

Șoferii au luat cu asalt vulcanizările pentru a-și schimba anvelopele odată cu răcirea vremii

Sute de șoferi din Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: