Home / Administratie / Șefii Aquavas Vaslui, convocați la Bârlad de ministrul secretar de stat Cezar Caleap
Sursa foto: QMagazine

Șefii Aquavas Vaslui, convocați la Bârlad de ministrul secretar de stat Cezar Caleap

Vizită la Bârlad a proaspăt numitului secretar de stat de la Ministerul Fondurilor Europene, Cezar Caleap. Acesta s-a întâlnit vineri dimineață la Primărie cu conducerea Aquavas Vaslui și cu toți directorii de sucursale din județ ai societății.

Motivul pentru care demnitarul, originar din Bârlad, a dorit să aibă o discuție cu reprezentanții Aquavas a fost acela de a transmite un mesaj important cu privire la întocmirea documentației necesare implementării proiectului privind reabilitarea rețelei de apă și canalizare în județ, cu valoarea de 230 milioane de euro, finanțat de Uniunea Europeană.

Vasile Ungureanu

Ni s-a comunicat că este nevoie de o documentație mai bine întocmită, care să ia în calcul indicatorii impuși de UE. Uniunea Europeană impune anumite costuri. Pentru un metru liniar de rețea de apă, trebuie cheltuiți maximum 1.000 de euro / cap de locuitor, iar pentru un metru liniar de canalizare, aproximativ 2.000 de euro/ cap de locuitor, cel mult. Dacă într-un sătuc cu 20 de case trebuie să construiești o rețea foarte scumpă, investiția este nerentabilă. Pe moment, ministrul Caleap ne-a spus să prindem în documentație lucrările principale, care se încadrează în indicatorii impuși de UE, pentru a obține rapid banii europeni. Celelalte lucrări mai mici, vor fi realizate tot cu bani europeni, dar după ce vor fi prinse lucrările principale”, a declarat, pentru Est News, Vasile Ungureanu, directorul Aquavas Sucursala Bârlad.

Acesta a mai spus că, cel mai probabil, la sfârșitul lunii septembrie se va ști câștigătorul licitației, constructorul care va executa lucrările de anvergură la rețeaua de apă și canalizare din județ. Vasile Ungureanu a precizat că documentația inițială pentru lucrările de reabilitare a rețelei de apă și canalizare din Bârlad a suferit unele modificări, în funcție de recomandările primite de la ministrul secretar de stat, care a fost prezent la Bârlad.

La întâlnire a participat și primarul Dumitru Boroș. Nu a fost invitat, dar acesta a considerat că este bine să fie la curent cu acest subiect. Ar fi fost foarte util să fi fost prezent și atunci când Spitalul „Elena Beldiman” a fost vizitat de premierul Viorica Dăncilă și ministrul Sănătății Sorina Pintea. Ar fi aflat personal că Guvernul este interesat de construirea unui spital nou la Bârlad și poate că până acum și-ar fi făcut temele. Timpul trece în defavoarea bârlădenilor, pentru că Primăria nu a întocmit nici după două luni de la vizita premierului documentația tehnică și studiul de fezabilitate cerute de Guvern.  (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Eveniment inedit, organizat de Asociația Culturală „Constantin Hamangiu” din Bârlad

Activitatea din acest an a ...

Update! Alertă alimentară! Carnea de curcan din Ungaria a ajuns și în județul Vaslui!

Update: Inspectorii sanitari veterinari au ...

Consilierul liberal Adrian Todireasa îi reproșează lui Dumitru Boroș că nu a știut să se impună la negocierile pentru împărțirea posturilor de conducere

Numărul deosebit de mic de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: