Home / Administratie / Boroș, nu ți-e rușine de bârlădenii care te-au votat? Primarul aruncă vina pe ziariști în scandalul terenurilor atribuite propiilor lui prieteni!

Boroș, nu ți-e rușine de bârlădenii care te-au votat? Primarul aruncă vina pe ziariști în scandalul terenurilor atribuite propiilor lui prieteni!

de Simona MIHĂILĂ

Primarul Boroș se scufundă în penibil cu fiecare secundă care trece de la publicarea listelor cu numele celor 200 de bârlădeni ce vor primi gratis teren de casă.

Încolțit din toate direcțiile și acuzat că și-a favorizat susținătorii dăruindu-le pământ din averea publică, în detrimentul familiilor disperate, adevărate cazuri sociale, care așteaptă, de ani de zile șansa unui acoperiș deasupra capului, Boroș a ieșit cu explicații publice.

A organizat o conferință de presă la sediul PNL Bârlad (ca să nu uite lumea că cel pe care cetățenii l-au etichetat drept ”cel mai slab primar de după ’90” e liberal sadea) în care s-a încurcat în scuze și explicații fel de fel: ca el nu știe nimic, ca nu a intervenit pentru nimeni, ca nu are cunoștință cine se află pe listă, că subalternii săi au analizat dosarele. A mai bolmojit câte ceva despre criteriile care ar fi fost respectate la sânge și că cei 1.000 de bârlădeni care nu s-au regăsit pe listă, ori nu întruneau condițiile, ori nu au răspuns solicitării primăriei de a-și completă dosarele. Ca să vezi: căscați oameni!

Cireașa de pe tort le-a fost oferită bârlădenilor aproape de miezul nopții trecute. Măcinat de insomnia provocată de ceea ce el visa să fie marea lovitură de imagine a mandatului, Boroș și-a postat pe facebook o revelație nocturnă: ziariștii au fost martori la matrapazlâcurile lor, așa că ciocul mic!

”Bună seara!
Legat de informațiile apărute în spațiul public cu privire la loturile de teren pentru tineri precizez următoarele:
Criteriile care au stat la baza analizării dosarelor sunt prevăzute în L.15/ 2000. Legea oferă posibilitatea stabilirii unor criterii suplimentare de către autoritatea locală, lucru ce s-a realizat prin hotărârea de consiliu local nr. 196 din 2018, hotărâre care modifica, completa și înlocuia anexa nr 2 la HCL 239 din 2017. Această hotărâre a fost analizată în comisiile consiliului local si apoi s-a dat vot în plen într-o ședință publică.

Atât timp cât criteriile au fost stabilite în ședința publică, unde era prezentă și mass media (reprezentanții – n.r.), nu înțeleg de ce apar acum critici și nu s-au făcut atunci, la timpul potrivit”, arată primarul pe pagina sa de socializare.

 

Nu toată presa e paravan pentru nelegiuiri!

 

Așadar, după capul lui Boroș, prezența reprezentanților mass-media la ședințele în care aleșii locali hotărăsc destinele orașului, este garanția corectitudinii acestor decizii. Ai vrea tu, primarule, ca simpla noastră prezență să vă exonereze pe voi de culpa morală și chiar legală a actelor pe care le comiteți.

E drept, am vrea să avem puterea, stimabili aleși locali, să vă oprim ori de câte ori deciziile voastre distrug bunăstarea locuitorilor acestui oraș; atunci când prin votul vostru condamnați la sărăcie și la umilință oameni, sau grupuri de oameni. Când luptele voastre politice sau, dimpotrivă, înțelegerile politice prin care vă asigurați avantaje personale sau de partid, crucifică interesele publice și îngroapă investitorii. Dar nu putem face nimic! Șingurul drept pe care îl avem, domnule primar, este acela de a vă suporta privirile sfidătoare pe care ni le aruncați atunci când votul vostru unanim mai pune o cruce peste Bârlad.

 

Nu există ”timp potrivit” să dai socoteală, stimabile primar

 

”Nu înțeleg de ce apar acum critici și nu s-au făcut atunci, la timpul potrivit” – se întreabă primarul, sugerându-le cetățenilor că termenul în care putea fi tras la răspundere pentru abuzurile de care este acuzat a expirat!

Niciodată, primarule Boroș, nu va fi prea târziu să plătești pentru greșeli! Dacă te iluzionezi că lumea va uita sau se va resemna cu gândul că decontul pentru păcăleli și tras pe sfoară are un termen de garanție, te înșeli.

Așa cum te înșeli acum, crezând că asfaltatul câtorva străduțe, inaugurarea de monumente sau atribuirea de terenuri, cu mai puțin de un an înainte de alegeri locale, pe finalul unui mandat în care nu se vede mai nimic, vor șterge amintirea promisiunilor deșănțate din fosta campanie electorală.

”Timpul potrivit” pentru judecată publică va fi și atunci când nu vei mai fi primar. Chiar și atunci când, asemeni tuturor celor ce-au stat în scaunul ce cu semeție îl ocupi acum, vei merge pe stradă ca un om obișnuit. Și vei fi tras de mânecă de trecători pentru a le da socoteală pentru investițiile pe care le-ai blocat din simplă răutate, pentru legile pe care le-ai încălcat ca să te răzbuni, pentru terenurile care au ajuns în proprietatea prietenilor sau pentru minciunile nesimțite din broșura electorală a campaniei din 2016. Da: vei ajunge asemeni tuturor celor dinaintea ta!

(Acest articol conține opinia personală a autorului)

About Simona Vasile

x

Check Also

Silvicultorii finalizează în această lună preluarea în pază a pădurilor private

Direcția Silvică (DS) Vaslui își ...

Egalitate între Iohannis și Dăncilă într-o secție de votare din Vaslui care a funcționat doar pentru o garsonieră

Principalii contracandidați la alegerile președințiale, ...

Peste 100 de pacienți internați la Spitalul „Elena Beldiman” au solicitat urna mobilă pentru a-și exercita dreptul de vot

Pacienții Spitalului „Elena Beldiman” din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: