Home / Administratie / Mici investiții în Piața „Sf. Ilie” din Bârlad

Mici investiții în Piața „Sf. Ilie” din Bârlad

Lucrurile încep să se mai schimbe în „Piața Sf. Ilie” din Bârlad. De două zile au fost montate câteva bănci pe aleea de la intrarea în piață, alături de care au fost amplasate și coșuri de gunoi. Piața nu avea decât pubele, unde erau aruncate de-a valma tot felul de gunoaie și deșeuri, dar și marfa depreciată a comercianților.

Din cauză că, pe timpul verii, temperaturile ridicate afectează vânzătorii, dar și marfa acestora, conducerea piețelor a hotărât să investească în dispozitive speciale care pulverizează jeturi fine de apă, pentru un confort termic mai bun.

Nu doar în hala de lactate trebuie să fie condiții propice vânzării, ci și în restul pieței. Având în vedere că Piața <<Sf. Ilie>> nu este închisă, e nevoie de montarea unei instalații de optimizare a temperaturii, iar cea pe care o montăm acum cred că va îmbunătăți într-o oarecare măsură condițiile de comercializare a mărfii perisabile, dar și confortul termic pentru comercianți. Am încercat să dăm un aspect civilizat pieței, montând opt bănci și șase coșuri de gunoi. Oamenii, când pleacă din piață, în special cei în vârstă, simt nevoia să se așeze, mai ales că au sacoșe pline. Cred că în felul acesta îi ajutăm atât pe ei, cât și pe cei care vor să discute mai mult și incomodează traficul în interiorul pieței. Urmează să schimbăm copertina Pieței <<Sf. Ilie>>. Am vorbit deja cu o firmă și în curând piața va avea o copertină nouă, de o culoare potrivită unei piețe”, a declarat, pentru Est News, Mircea Iosipescu, directorul DAPPC.

Acesta a mai adăugat că până săptămâna viitoare vor fi finalizate lucrările la țarcul ce va fi amplasat lângă Piața Mică, unde vor fi depozitate deșeurile, dispărând astfel pubelele urât mirositoare din interiorul pieței. Problema cea mai mare pe care o are această piață, însă, cea a acoperișului, care, pe timpul verii, se încinge și încălzește incinta atât de mult, încât comercianții înregistrează pierderi mari, deoarece li se alterează marfa.

Ne gândim să montăm și aici un sistem similar celui de la Piața Mare, pe bază de apă, pentru optimizarea temperaturii, dar nu cred că va fi eficient. De aceea, ne preocupă acum modalitatea prin care putem interveni tehnic la acoperiș, astfel încât nici marfa, nici comercianții care plătesc taxe să nu aibă de suferit”, a mai precizat Mircea Iosipescu. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Dați la o parte mașina! Nu se vede trecerea de pietoni!

Dați la o parte mașina! ...

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

%d blogeri au apreciat: