Home / Social / Peste 1.000 de fermieri cu terenuri în Albița – Fălciu vor primi gratuit echipamente de irigații

Peste 1.000 de fermieri cu terenuri în Albița – Fălciu vor primi gratuit echipamente de irigații

Fermierii vasluieni care au terenuri în preajma canalelor de irigații ar putea primi gratuit echipamente de udare.

Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui, a spus că în amenajarea Albița – Fălciu au fost identificați 1.122 de fermieri care se pretează la acest sprijin financiar. Fermierii dețin o suprafață de 5.329 hectare în preajma canalelor principale de irigații. Un număr de 337 fermierii lucrează suprafețe mai mari de două hectare.

“Ministerul Agriculturii ne-a cerut să identificăm fermierii care nu fac parte din organizațiile utilizatorilor de apă pentru irigații și au terenuri lângă canalele de irigații. Se dorește ca pentru acești fermieri să fie achiziționate echipamente mobile să poată iriga direct din canale. Este importantă această măsură, pentru că așa ar crește suprafața irigată la circa 20.000 de hectare. În amenajările Albița – Fălciu și Mânjești sistemul de irigații este reparat, iar apa este adusă gratuit până la stațiile de punere sub presiune. Când vor, fermierii pot să irige culturile agricole”, a spus Gigel Crudu.

ANIF Vaslui a demarat cea mai importantă investiție de modernizare a sistemului de irigații din județ. Investiția face parte din marele proiect de modernizare a amenajării Albița – Fălciu, program care se ridică la suma de 10,5 milioane de euro. Primul obiectiv atacat din cadrul proiectului este sistemul de irigații din zona Pogănești și Bumbăta, unde se lucrează la schimbarea stațiilor de pompare și la reabilitarea canalelor principale și secundare de alimentare cu apă.

Prin acest obiectiv de investiții, în amenajarea Albița – Fălciu se vor reabilita patru stații de pompare de bază, 36,291 kilometri canale de irigație și 17 construcții hidrotehnice ce vor asigura necesarul de apă pentru o suprafață de 10.075 hectare. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bârladul rămâne fără apă

Din nou, tot orașul Bârlad ...

Autoritățile cer decăderea din drepturile părintești în cazul celor doi frați de 11 și 13 ani din Banca dați dispăruți

Autoritățile pentru Protecția Copilului Vaslui ...

Fermierii sunt așteptați să-și încaseze banii pentru suprafețele cultivate cu usturoi

Direcția pentru Agricultură a Județului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: