Home / Social / (VIDEO) Timotei și Denis, doi elevi bârlădeni care au dus arta în stradă, pentru a-i încânta pe trecători

(VIDEO) Timotei și Denis, doi elevi bârlădeni care au dus arta în stradă, pentru a-i încânta pe trecători

Momente plăcute, ieri, în zona Pieței „Sf. Ilie” din Bârlad. Doi tineri pasionați de muzică, Timotei și Denis, au stârnit curiozitatea trecătorilor, care s-au oprit pentru a-i asculta, după ce au auzit câteva acorduri ale muzicii relaxante, interpretate la saxofon si clape.

Timotei Bâgu este elev în clasa a X-a la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad, iar Denis Melinte e tot în clasa a X-a, dar la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, la mate – info. Timotei a absolvit Școala de Arte din Bârlad și acum studiază chitara clasică la liceu, cu profesorul Lucian Grădinaru. Vrea să urmeze Conservatorul și să facă o carieră în muzică. Denis studiază pianul de 12 ani, în particular. Deși este bun la matematică, și-ar dori ca pe viitor să lucreze într-un studio de înregistrări.

Dragostea pentru muzică dar și nevoia de a fi ascultați de mai multă lume i-au determinat să se alăture altor artiști stradali de bună calitate, tot mai prezenți pe străzile Bârladului.

Oamenii ne apreciază. Unii mai glumesc, întrebându-ne dacă nu cântăm și manele. Cei cărora muzica noastră li se pare plăcută ne dau și câte un bănuț. Cred că e un mod de încurajare. Scopul nostru nu este acela de a face bani, ci de a ne promova pasiunea, de a ne face cunoscuți și de a ne obișnui să fim văzuți și ascultați de un public numeros”, ne-a mărturisit Denis Melinte.

În plus, fiind în vacanță, cei doi artiști în devenire spun că prestația muzicală în stradă e un mod plăcut de petrecere a timpului liber. Polițiștii locali i-au privit cu admirație, dar i-au sfătuit să-și strângă banii din cutia saxofonului pentru că în piață sunt și hoți. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Dați la o parte mașina! Nu se vede trecerea de pietoni!

Dați la o parte mașina! ...

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

%d blogeri au apreciat: