Home / Social / (VIDEO) Timotei și Denis, doi elevi bârlădeni care au dus arta în stradă, pentru a-i încânta pe trecători

(VIDEO) Timotei și Denis, doi elevi bârlădeni care au dus arta în stradă, pentru a-i încânta pe trecători

Momente plăcute, ieri, în zona Pieței „Sf. Ilie” din Bârlad. Doi tineri pasionați de muzică, Timotei și Denis, au stârnit curiozitatea trecătorilor, care s-au oprit pentru a-i asculta, după ce au auzit câteva acorduri ale muzicii relaxante, interpretate la saxofon si clape.

Timotei Bâgu este elev în clasa a X-a la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad, iar Denis Melinte e tot în clasa a X-a, dar la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, la mate – info. Timotei a absolvit Școala de Arte din Bârlad și acum studiază chitara clasică la liceu, cu profesorul Lucian Grădinaru. Vrea să urmeze Conservatorul și să facă o carieră în muzică. Denis studiază pianul de 12 ani, în particular. Deși este bun la matematică, și-ar dori ca pe viitor să lucreze într-un studio de înregistrări.

Dragostea pentru muzică dar și nevoia de a fi ascultați de mai multă lume i-au determinat să se alăture altor artiști stradali de bună calitate, tot mai prezenți pe străzile Bârladului.

Oamenii ne apreciază. Unii mai glumesc, întrebându-ne dacă nu cântăm și manele. Cei cărora muzica noastră li se pare plăcută ne dau și câte un bănuț. Cred că e un mod de încurajare. Scopul nostru nu este acela de a face bani, ci de a ne promova pasiunea, de a ne face cunoscuți și de a ne obișnui să fim văzuți și ascultați de un public numeros”, ne-a mărturisit Denis Melinte.

În plus, fiind în vacanță, cei doi artiști în devenire spun că prestația muzicală în stradă e un mod plăcut de petrecere a timpului liber. Polițiștii locali i-au privit cu admirație, dar i-au sfătuit să-și strângă banii din cutia saxofonului pentru că în piață sunt și hoți. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Ultima oră! Incendiu la Huși!

Pompierii secției din Huși intervin ...

Proiectul drumului strategic în valoare de 222 milioane de lei intră în execuție

de Dănuț CIOBANU  În următoarele ...

Eveniment inedit, organizat de Asociația Culturală „Constantin Hamangiu” din Bârlad

Activitatea din acest an a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: