Home / Social / Vasluiul va fi prezent la Festivalul Românilor cu un grup de cimpoieri și dansatori populari

Vasluiul va fi prezent la Festivalul Românilor cu un grup de cimpoieri și dansatori populari

Județul Vaslui va fi prezent în acest an la a doua ediție a Festivalul Românilor de Pretutindeni cu un grup folcloric format din circa 50 de persoane. Evenimentul are loc în perioada 14 – 15 septembrie 2019 și este organizat de Asociația «Vatra Neamului» din Republica Moldova în localitatea Strășeni, în Raionul Strășeni.

Vasile Mariciuc, vicepreședintele CJ Vaslui, a spus că în această perioadă se fac ultimele demersuri în ceea ce privește participarea la festival. În acest sens au fost inițiate discuții cu grupul «Cimpoierii» din Perieni și grupul de dansuri populare «Rândurile» din Munteni de Sus.

“Vrem să trimitem la acest festival un grup folcloric care să reprezinte specificul județului Vaslui. Se vor deplasa în Republica Moldova în jur de 50 de artiști populari”, a spus Vasile Mariciuc.

Județul Vaslui a fost reprezentat și la prima ediție din anul trecut a festivalului cu grupul folcloric «Răzeștii» de la Pogonești și trei producători de artă tradițională populară românească de la Solești. În total, delegația vasluiană a avut 25 de persoane.

În acest an, la festival sunt invitate formațiuni folclorice din mai multe județe precum Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Prahova, Cluj, Piatra Neamț, Botoșani. Firmele care vor să își promoveze brandurile în cadrul festivalului au la dispoziție panouri publicitare

“Organizatorul festivalului deține un complex cultural. Acesta este amenajat în cadrul natural pe panta unui deal, unde sunt amplasate mai multe scene pe care grupurile folclorice își prezintă programul artistic. Festivalul reunește grupuri folclorice de pe ambele maluri ale Prutului, care prezintă obiceiuri tradiționale”, a spus Vasile Mariciuc. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Ultima oră! Incendiu la Huși!

Pompierii secției din Huși intervin ...

Proiectul drumului strategic în valoare de 222 milioane de lei intră în execuție

de Dănuț CIOBANU  În următoarele ...

Eveniment inedit, organizat de Asociația Culturală „Constantin Hamangiu” din Bârlad

Activitatea din acest an a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: