Home / Social / Gustul veritabil al preparatelor tradiționale italiene, adus acasă de un bârlădean plecat de 17 ani din țară

Gustul veritabil al preparatelor tradiționale italiene, adus acasă de un bârlădean plecat de 17 ani din țară

Bârlădenii își pot delecta papilele gustative cu specialități culinare italiene, în premieră la ei în oraș. Recent, au descoperit locul unde pot mânca preparate exact ca în Peninsulă, după rețete originale și cu ingrediente tradiționale italiene.

Pizzeria „Sofia” este locul unde iubitorii gastronomiei italiene pot găsi pizza originală dar și alte preparate savuroase, printre care paninni, suppli și lasagna. Întreprinzătorul care a deschis această pizzerie este bârlădean și a lucrat mulți ani în străinătate, în Italia și Belgia. În ultimii patru ani, Mihai Rotaru a avut un restaurant și o pizzerie în Belgia, de care se ocupa alături de cumnatul său, bucătar italian.

Am învățat bucătărie alături de soțul surorii mele. Am reușit să prepar împreună cu soția mea cele mai bune specialități din această categorie de mâncăruri specifice gastronomiei italiene, produse ce se pot consuma acasă, dar și ca gustare, la serviciu. Bârlădenii pot alege acum între o lasagna congelată, de la supermarket, și una proaspătă, fierbinte, făcută la Pizzeria <<Sofia>>, la fosta Ciuperca, de pe strada Nicolae Iorga. Clienții o apreciază, așa cum, de altfel, sunt mulțumiți și de chifteluțele cu carne tocată, orez și inimă de mozzarella, sau de paninni, turtele cu salam sau prosciutto, ori de cele 18 feluri de pizza”, a declarat, pentru Est News, Mihai Rotaru, proprietarul pizzeriei.

Pentru că afacerea este la început, în prospectare, bucătarii sunt doar el și soția sa. Ca să-și atragă clientela, Pizzeria „Sofia” livrează și la domiciliu produsele comandate la numărul telefon 0335 805 508. Mai mult, sortimentele de pizza sunt atât de diverse, încât o parte a acestora pot fi servite ca desert. Nicăieri, la Bârlad, nu se mănâncă pizza cu Nutella și fructe de pădure, de exemplu. În plus, pentru a fi și mai aproape de gusturile clienților, proprietarii pizzeriei au venit cu o ofertă unică, de nerefuzat.

Sunt clienți care nu vor să consume pizza cu măsline, sau cu salam, ori alt ingredient ce face parte din compoziția diferitelor tipuri de pizza. De aceea, pizza casei, Pizza Sofia, este personalizată, astfel încât în afară de blat, sos bolognese și mozzarella, clienții pot să aleagă șase ingrediente, pe care doresc să le conțină pizza. În așa fel, oricine vrea o pizza pe gustul lui o poate avea la pizzeria noastră, în cursul săptămânii între orele 10.00 și 15.00 și între 17.00 și 22.00, iar duminica între orele 17.00 și 22.00”, a mai adăugat Mihai Rotaru.

Bârlădeanul care a avut curajul să-și deschidă o pizzerie, în condițiile în care în oraș există o concurență foarte mare în domeniu, spune că preparatele bazate pe rețete originale italiene, printre care lasagna, suppli și paninni sunt cele care fac diferența. În plus, bucătăria este la vedere, consumatorul putând vedea de la cap la coadă cum se prepară produsul, condițiile de igienă din bucătărie cât și bucătarul. Transparența totală este un al doilea atu al Pizzeriei „Sofia”.

Familia Rotaru are doi copii, un băiat și o fetiță. Deși pare incredibil, familia a plecat din Belgia întrucât i s-a părut că acolo nu este un loc potrivit pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor. România este un loc mult mai propice pentru educația copiilor, care să nu fie afectată de libertinajul specific occidentului.

După 17 ani petrecuți în străinătate, bârlădeanul Mihai Rotaru a revenit acasă pentru a-și crește copiii așa cum vrea. Cu banii câștigați afară și-a deschis pizzeria care poartă numele fetiței sale, Sofia. Speră ca afacerea să meargă și să poată crea și câteva locuri de muncă, într-un oraș în care oamenii își găsesc foarte greu o slujbă. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Ultima oră! Incendiu la Huși!

Pompierii secției din Huși intervin ...

Proiectul drumului strategic în valoare de 222 milioane de lei intră în execuție

de Dănuț CIOBANU  În următoarele ...

Eveniment inedit, organizat de Asociația Culturală „Constantin Hamangiu” din Bârlad

Activitatea din acest an a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: