Home / Social / Două fetițe, de 12 și de 13 ani, aflate în grija Protecției Copilului, agresate sexual de un individ care le vizita în cameră

Două fetițe, de 12 și de 13 ani, aflate în grija Protecției Copilului, agresate sexual de un individ care le vizita în cameră

de Daniel MICU

Ancheta la Barlad, dupa ce doua fete in vasta de 12 si 13 ani, aflate in grija statului, au fost agresate sexual de un individ care intra in apartamentul unde acestea locuiau impreuna cu un lucrator social, sub pretextul ca reprezinta o fundatie si ca vrea sa le ajute. De fapt, barbatul de 22 de ani le-ar fi agresat sexual pe fete in parcurile din Barlad. Psihologul din cadrul Centrului pentru Copii Exploatati si Abuzati, care le consilia pe fete, a descoperit grozavia si a alertat conducerea Directiei pentru Protectia Copilului Vaslui.

Copilele, in varsta de 12 si 13 ani, se afla in sistemul de protectie sociala de cateva luni. Ele au povestit psihologului care le monitorizeaza saptamanal despre faptul ca un barbat, care se prezenta ca fiind reprezentantul unui ONG. Le aducea dulciuri in apartamentul unde locuiau impreună cu un lucrator social, din cadrul Centrului pentru Copilul Exploatat si Abuzat Barlad.

Individul a reusit sa obtina invoire pentru fete si le ducea, pe rand, in parc, acolo unde intretineau relatii intime. Cei de la Directia de Protectia Copilului Vaslui au sesizat Politia despre celor întâmplate, dar fac si propria ancheta, pentru a vedea cum a fost posibil ca o persoana necunoscuta sa intre in locuinta si sa isi bata joc de copile.

“Psihologul nostru a descoperit totul si imediat a fost sesizata Politia. Noi facem o ancheta interna, atat prin Corpul de Control de la Directie, cat si prin seful de Centru de la Barlad, ca sa vedem exact cum s-a ajuns ca un cetatean strain, chiar daca spune ca face parte dintr-o organizatie nonguvernamentala, sa intre in apartament si acolo sa faca ce doreste. E un caz mai aparte. Nu am mai intalnit asa ceva. Sper sa nu se confirme totul, dar noi vom lua masuri severe, in acest caz. Deocamdată, stim ca fetitele au fost contactate de o persoana dintr-un ONG, care a spus ca vrea sa le ajute, a intrat in locuinta, apoi, din ce declara fetele, au avut relatii sexuale. Cei care au fost de serviciu si care au permis ca o astfel de persoana sa intre in apartament au gresit”, a declarat Ionel Armeanu Stefanica, directorul DGASPC Vaslui.

Angajatii risca sa isi piarda locul de munca. Intre timp, oamenii legii au identificat un posibil suspect si fac cercetari pentru act sexual cu minor. Ancheta in acest caz este abia la inceput. Vom reveni cu amănunte.

About Simona Vasile

x

Check Also

Dați la o parte mașina! Nu se vede trecerea de pietoni!

Dați la o parte mașina! ...

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

%d blogeri au apreciat: