Home / Social / DGASPC Vaslui se reorganizează cu 125 de posturi fictive

DGASPC Vaslui se reorganizează cu 125 de posturi fictive

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat în ultima ședință un proiect privind reorganizarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. Hotărârea prevede o creștere a organigramei cu un număr de 125 de posturi, pentru a putea fi licențiate mai multe servicii din cadrul instituției.

Ionel Armeanu, directorul DGASPC Vaslui, a precizat că reamenajarea organigramei nu înseamnă neapărat ca vor fi făcute angajări, deoarece acestea sunt condiționate de buget, care nu permite astfel de cheltuieli de personal.

Avem ca beneficiari 17.000 persoane cu dizabilități. Din data de 1 iunie 2019 în județul Vaslui toți copiii instituționalizați trăiesc în locuințe protejate, apartamente, centre de zi sau de urgență. Am desființat rezidența din structurile cu 50 de copii. Până la sfârșitul anului vrem să închidem și căminul de la Huși, unde sunt 200 de persoane adulte cu handicap și să îi ducem în locuințe protejate. Acolo vor avea o viață normală, o calitate a vieții mult mai bună”, a spus Ionel Armeanu.

Una din problemele cu care se confruntă la această dată DGASPC Vaslui este cea legată de administrarea arhivei cu dosarele beneficiarilor.

„Avem dosare pentru fiecare persoană, adică 17.000 de dosare pentru persoanele care au un grad de handicap. Spațiul în care avem acum documentele este total insuficient și vrem ca o parte din aceste dosare să le predăm la o firmă specializată în arhivare. Lunar, lucrăm pe aceste dosare, chiar dacă le avem și în format electronic. De aceea, dosarele pe care nu le mai folosim vrem să le predăm pentru a fi depozitate în altă locație”, a mai spus Ionel Armeanu. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: