Home / Invatamant / Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad, mențiune la Concursul Național „Next Generation”

Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad, mențiune la Concursul Național „Next Generation”

Mălina Lucia Grigori, elevă a Liceului Pedagogic „Ioan Popescu”, în clasa a XII-a, profilul învățători-educatori, a obținut mențiune la Concursul Național de Eseuri pe teme de consiliere și orientare în cariera profesională „Next Generation”. Aceasta și colegul său de liceu, Cosmin Petronel Olaru, au fost singurii reprezentanți ai județului Vaslui în competiția ajunsă la a XVII-a ediție.

La Concursul Național „Next Generation”, desfășurat în perioada 15-19 iulie la Baia Mare, au participat peste 70 de elevi din majoritatea județelor țării. Cei doi elevi bârlădeni au fost însoțiți de Daniela Postolache, profesoară de economie și educație antreprenorială la Liceul „Ioan Popescu” din Bârlad.

Participanții la Concursul Național „Next Generation”, care a fost de fapt o tabără vocațională pentru elevii din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, au fost selectați cu ceva timp înainte, în baza unor eseuri pe teme de consiliere și orientare în cariera profesională. Elevii participanți la tabăra vocațională au susținut un concurs de eseuri pe teme de consiliere și orientare profesională după ce, în prealabil, au participat la mai multe sesiuni de consiliere. Liceenii s-au întâlnit și cu oameni de afaceri, care le-au împărtășit lucruri interesante din experiența lor în antreprenoriat.

„A fost un privilegiu pentru mine să particip la acest concurs național întrucât am dobândit cunoștințe importante despre felul în care trebuie să te cunoști pentru a ști către ce domeniu ai înclinație. Mulți elevi nu știu nici în ultimul an de liceu ce li se potrivește și aleg să urmeze facultăți la întâmplare, pentru ca apoi să constate că au greșit drumul. Cred că încă din gimnaziu, elevilor ar trebui să li se predea noțiuni de consiliere și orientare în cariera profesională. Vor afla apoi, pe parcurs, ce abilități și înclinații au și ce liceu ar fi mai potrivit pentru ei. Cred că profesorii își dau foarte bine seama dacă elevii lor au ales bine profilul liceului sau dacă au greșit. Nu întâmplător, pe parcursul liceului, unii elevi aleg să se transfere la alt profil.”, a declarat, pentru Est News, Mălina Lucia Grigori.

Declarația Mălinei este întărită și de profesoara Daniela Postolache, care recunoaște că și în liceul la care predă sunt elevi ale căror abilități nu coincid cu profilul ales.

La această ediție a Concursului Național „Next Generation”, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, au fost prezenți pentru prima dată și voluntari, competiția urmărind și promovarea voluntariatului în rândul liceenilor. Voluntarii nu au participat la concurs, în schimb, s-au implicat în organizarea activităților desfășurate în cadrul taberei, cum ar fi atelierele de fotografie, pictură și dans.

Anul trecut, Liceul Pedagogic a avut un singur reprezentant la „Next Generation”, un elev care s-a întors cu mențiune. Elevii de la Pedagogic au reușit și în acest an să se claseze printre primii, întorcându-se acasă cu o mențiune și cu un ghid de consiliere oferit din partea organizatorilor. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Experiențele de război ale veteranilor vasluieni, prezentate într-o carte-document de scriitorul bârlădean Florin Raimond Petrescu

Dublă lansare de carte, la ...

„Fotograful creativ”, concurs interjudețean găzduit de Școala „Manolache Costache Epureanu” din Bârlad

Ziua Artei Fotografice din România, ...

Arthur, roboțelul codrenist care s-a remarcat la „BRD First Tech Challenge România”

de Mihaela NICULESCU   Evoluție ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: