Home / Social / Monumentul câinilor eroi

Monumentul câinilor eroi

Într-un oraș cultural cum e Bârladul, nu e de mirare că în fața frumosului nici măcar patrupedele nu pot rezista. Monumentul Eroilor, recent inaugurat, o operă reușită, la fel ca și amenajarea spațiului din jurul ei, a devenit un adevărat magnet pentru câinii comunitari.

În zilele caniculare, scările din gresie sunt o oază de răcoare pentru patrupedele sufocate de căldură, iar gazonul din jur, mereu proaspăt cosit, o adevărată desfătare pentru blănoși.

Zilele trecute, mai mulți bârlădeni au surprins imagini de colecție cu câini odihnindu-se pe treptele monumentului, la răcoare, sub coroanele depuse, sau lipiți de soclul pe care va fi aprinsă, la anul, făclia recunoștinței.

Imaginile au devenit virale pe rețelele sociale, iar unele au ajuns și pe adresa redacției, împreună cu o declarație a bârlădeanului Cristi Matei, cel care ni le-a pus la dispoziție.

„M-a amuzat felul în care erau grupați în jurul monumentului vreo 15 câini. Din păcate, în fotografii nu am reușit să surprind decât șapte. Păreau a fi păzitorii monumentului, parcă cereau și ei un monument, după atâția ani de stat pe străzi. M-a întristat, însă, să văd cum câinii comunitari își marcau teritoriul pe spațiul verde dar și pe treptele din gresie. Nu vreau să se înțeleagă că aș avea ceva cu câinii. Îi iubesc, am acasă doi și cred că locul câinilor nu este pe stradă. Câinii nu au nicio vină, sunt animale care, lăsate în voie pe străzi, încearcă să supraviețuiască cum pot. Nu e prea corect ceea ce se întâmplă și cred că acest superb monument ar trebui întreținut cum merită și nu lăsat în voia câinilor. Este la intrarea în oraș, iar imaginile acestea nu ne fac cinste”, ne-a scris Cristi Matei, cel care ne-a trimis și cele trei fotografii. (M.N.)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Ultima oră! Incendiu la Huși!

Pompierii secției din Huși intervin ...

Proiectul drumului strategic în valoare de 222 milioane de lei intră în execuție

de Dănuț CIOBANU  În următoarele ...

Eveniment inedit, organizat de Asociația Culturală „Constantin Hamangiu” din Bârlad

Activitatea din acest an a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: