Home / Justitie / 21 de șoferi din județ au rămas fără permise în doar două zile din cauza alcoolului, jumătate alegându-se și cu dosare penale

21 de șoferi din județ au rămas fără permise în doar două zile din cauza alcoolului, jumătate alegându-se și cu dosare penale

Nu mai puțin de 21 de șoferi din județul nostru au rămas fără permise, în doar două zile, din cauza conducerii sub influența alcoolului, aproape jumătate alegându-se și cu dosare penale în condițiile în care cantitatea de alcool consumată depășea limita legală. Tot pe timpul aceleiași razii desfășurată de poliție, au fost date amenzi în valoare de aproape 100.000 de lei pentru 221 de abateri constatate.

Razie cu consecințe nefaste pentru nu mai puțin de 221 de șoferi din județul nostru, care au fost depistați în trafic, pe parcursul a două zile, că au încălcat prevederile Codului Rutier. Asta și datorită scoaterii în trafic a nu mai puțin de 39 de efective de poliție, din care 34 de la Rutieră.

Pe lângă amenzile primite și a cărei valoare totală se ridică la 99.750 lei, o parte din șoferi au rămas și fără permise de conducere. În total, în această situație au fost 38 de conducători auto, din care 21 pentru consum de alcool înainte de a urca la volan. Cei mai mulți, mai precis două treimi dintre aceștia, au fost depistați de polițiști pe străzile din orașe.

Pentru nouă dintre conducătorii auto depistați sub influența băuturilor alcoolice, s-au întocmit dosare penale întrucât depășiseră valoarea legală de 0,4 mg/litru alcool pur în aerul expirat”, ne-a precizat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Ana Maria Ghiurțu.

Polițiștii vasluieni, care au verificat nu mai puțin de 858 de șoferi cu aparatul alcooltest, au mai întocmit un dosar penal și pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. De asemenea, au fost reținute și șapte certificate de înmatriculare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

ULTIMA ORĂ: Accident învăluit în mister la Roșiești, pe E 581. Un șofer a ”zburat” cu un Audi A6 după care a fugit de la locul faptei

Un accident învăluit în mister ...

Vasluian reținut pentru tâlhărie

Politiștii vasluieni au retinut un ...

UPDATE: Și-a completat garderoba cu o bluză furată dintr-un magazin din Bârlad

UPDATE: Tânara care a subtilizat ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: