Home / Social / Bani europeni pentru dezvoltarea gospodăriilor țărănești

Bani europeni pentru dezvoltarea gospodăriilor țărănești

Începând din această săptămână, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a lasat o nouă sesiune de primire a cererilor de finanțare pentru dezvoltarea fermelor mici, prin submăsura 6.3 din PNDR 2020.

Fermierii pot depune solicitările on-line pe pagina de internet a agenției, www.afir.info, până cel târziu 31 decembrie 2019, ora 16.00 sau până la epuizarea fondurilor disponibile. Alocarea financiară disponibilă pentru această sesiune este de 45.900.000 euro, din care 13.770.000 euro sunt alocați doar pentru fermele din zona montană.

În sesiunea din anul trecut, la nivelul județului Vaslui au fost depuse 116 dosare, iar 35 au fost selectate pentru finanțare și au primit în total suma de 525.000 de euro.

„Micii fermieri vor putea utiliza cei 15.000 de euro pe care îi vor primi pentru îmbunătățirea managementului fermei, pentru orientarea spre piață a producției, dar și pentru creșterea veniturilor de pe urma eficientizării activității la nivelul fermei. Ulterior lansării acestor sesiuni, ne vom concentra pe gestionarea modului de implementare a proiectelor depuse și contractate la nivelul AFIR, astfel încât să nu existe niciun risc de întârziere sau de dezangajare a sumelor”, a spus Alin Trifu, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Vaslui.

Finanțarea acordată prin intermediul submăsurii 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” este 100% nerambursabilă și este în valoare fixă de 15.000 euro. Acest sprijin se acordă în baza unui plan de afaceri, în două tranșe: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului la momentul finalizării obiectivelor propuse de beneficiar prin planul de afaceri.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: