Home / Social / Peste 200 de elevi, din opt comune din județ, într-o tabără de coregrafie organizată de Centrul Culturii Tradiționale

Peste 200 de elevi, din opt comune din județ, într-o tabără de coregrafie organizată de Centrul Culturii Tradiționale

Peste 200 de elevi de gimnaziu și liceu, din opt comune ale județului, vor participa în această săptămână la o tabără de coregrafie, dans popular, activitate ce se va desfășura la Poiana Căprioarei. Sub organizarea Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale (CJPCCT) Vaslui, tabăra se dorește a fi o repetiție generală a grupurilor din județul nostru pentru Festivalul Internațional ”Hora din străbuni”, de la începutul lunii viitoare.

Pregătirile pentru cel mai important eveniment cultural al anului de la noi din județ sunt în toi. Pentru a ieși totul cât mai bine și a ridica cât mai mult posibil nivelul formațiilor de la noi din județ la cotele unui festival internațional de folclor, CJPCCT Vaslui organizează, pe durata unei săptămâni întregi, o tabără de coregrafie dans popular la Poiana Căprioarei. Acțiunea, la care participă 208 elevi, se desfășoară cu sprijinul a opt primării, respectiv Oșești, Tutova, Muntenii de Jos, Solești, Negrești, Dodești, Dănești și Vetrișoaia.

Această activitate se dorește a fi o repetiție generală pentru grupurile din Vaslui invitate la Festivalul Internațional ”Hora din străbuni”, ce va fi găzduit în perioada următoare de județul nostru. Noi am asigurat cazarea, iar primăriile transportul și masa, dar am beneficiat și de aportul unui sponsor, SC Safir SRL, cu produse din carne”, ne-a declarat directorul CJPCCT Vaslui, Lucian Onciu.

În fiecare zi de tabără, se vor desfășura repetiții pentru cele opt grupuri, în vederea pregătirii momentului din deschiderea de pe 2 august a festivalului. ”Este nevoie de sincronizare. De aceea, combinăm utilul cu plăcutul prin această tabără, fiind și ca o răsplată pentru elevi, membri ai grupurilor folclorice, pentru efortul lor din timpul anului”, a conchis Lucian Onciu.

Festivalul Internațional de Folclor ”Hora din străbuni” se va desfășura la Vaslui în perioada 2-6 august, eveniment la care vor participa nu mai puțin de 12 țări, inclusiv România. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mașină răsturnată în apropiere de Crasna. O persoană a ajuns la spital

O mașină înmatriculată în județul ...

Bârladul rămâne fără apă

Din nou, tot orașul Bârlad ...

Autoritățile cer decăderea din drepturile părintești în cazul celor doi frați de 11 și 13 ani din Banca dați dispăruți

Autoritățile pentru Protecția Copilului Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: