Home / Politic / Reacția lui Sorin Răducanu, după ce deputatul Solomon i-a cerut demisia din Consiliul Local Bârlad

Reacția lui Sorin Răducanu, după ce deputatul Solomon i-a cerut demisia din Consiliul Local Bârlad

de Simona MIHĂILĂ

Gestul deputatului Adrian Solomon, președintele Organizației municipale a PSD Bârlad, de a-i cere consilierului Sorin Răducanu să demisioneze din Consiliul Local (detalii AICI), nu l-a surprins și nici nu l-a supărat pe acesta.

Contactat de reporterii Est News, Răducanu ne-a declarat că înțelege situația delicată în care a pus partidul și se va conforma cerințelor acestuia.

”Dacă așa se consideră că trebuie făcut, asta voi face. Îmi voi da demisia din Consiliul Local”, a precizat Răducanu, subliniind, însă, că nu va demisiona și din partid.

Acesta a recunoscut că a votat lista de priorități pentru atribuirea de terenuri de casă, pe care se afla și fiul său, de 19 ani și a explicat că nu știa că se află în conflict de interese în acel moment.

”Având în vedere că s-a precizat că urmează o nouă evaluare a dosarelor, în urma căreia pozițiile de pe listă ar fi putut suferi modificări, m-am gândit că abia la lista finală va trebui să mă abțin de la vot. Dar… asta e. Am făcut-o? Am făcut-o! Acum nu mai am ce face”, a mai punctat consilierul PSD.

În cursul zilei de ieri, înainte de a afla că Solomon îi vrea demisia, Răducanu a mers la Primărie și a făcut cerere ca dosarul fiului său să fie eliminat de pe lista de priorități pentru atribuirea de terenuri.

Dan Râpă

Gestul său nu l-a înduplecat însă pe Solomon care a considerat că numele partidului nu trebuia atras în acest scandal, iar Răducanu, aflat la al patrulea mandat de consilier, avea suficientă experiență cât să știe că trebuia să se abțină de la vot.

Locul lui Sorin Răducanu în Consiliul local Bârlad va fi luat de Dan Râpă, aflat pe poziția a unsprezecea pe lista de consilieri PSD votată de bârlădeni la alegerile din 2016. Viitorul consilier municipal este asistent medical la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad.

Scandalul ”Terenuri pentru VIP-uri” s-a declanșat la sfârșitul săptămânii trecute, când presa locală a semnalat prezența între cele 239 de persoane eligibile pentru primirea unui teren de casă, a numelor copiilor unor consilieri locali, membri de partid (în special din PNL, partidul primarului Dumitru Boroș).

O situație care a stârnit un val imens de critici și nemulțumiri pe rețelele social media a fost cea a lui Daniel Buzamăt, apropiat al primarului, președintele Consiliului de Administrație a SC REISER Bârlad, administrator al unei grădinițe din oraș și, desigur, membru PNL. Ambele fiice ale lui Buzamăt se aflau pe listă, deși au vârste de 19, respectiv 21 de ani. Interesant este că primarul Boroș a declarat ziariștilor că nu știa acest lucru.

Bârlădenii au comentat îndelung această ”coincidență fericită” și și-au exprimat indignarea în numele celor căsătoriți, cu copii, care așteaptă de ani buni șansa unui teren pentru a nu mai sta la părinți sau cu chirie.

About Simona Vasile

x

Check Also

Președintele PNL Vaslui, fiul consilierului județean Simona Polak, numit secretar de stat la Ministerul Muncii

Președintele Organizației Municipale Vaslui a ...

Firmele de construcții care execută lucrări la proiectele PNDL 2 și-au primit banii

de Dănuț CIOBANU Constructorii care ...

PSD Vaslui amână alegerile interne cu un an. Locale și parlamentarele, decisive pentru cine va conduce partidul

Alegerile pentru noua structură de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: