Home / Politic / Răsturnare de situație: consilierul bârlădean Sorin Răducanu și-a retras demisia, la solicitarea lui Buzatu și a lui Solomon

Răsturnare de situație: consilierul bârlădean Sorin Răducanu și-a retras demisia, la solicitarea lui Buzatu și a lui Solomon

Răsturnare de situație în cazul lui Sorin Răducanu, căruia șefii lui de partid, Dumitru Buzatu și Adrian Solomon, i-au cerut să-și retragă demisia din funcția de consilier municipal. Răducanu își depusese demisia din Consiliul Local, ieri, la solicitarea deputatului Solomon, președintele organizației municipale PSD Bârlad, după ce acesta a vizionat înregistrarea video a ședinței în care Răducanu a votat lista cu bârlădenii eligibili să primească un teren de casă, listă pe care figura și fiul său, de 19 ani.

Contactat de reporterii Est News, deputatul Solomon a explicat că i-a spus lui Răducanu să demisioneze doar în cazul în care hotărârea va primi validarea Prefecturii Vaslui: ”Domnul Răducanu s-a grăbit cu acest gest. Hotărârea nici măcar nu era validată. În cazul în care Prefectura nu o va valida, demisia ar fi inutilă. Eu sunt în vacanță, informațiile ajung pe bucăți la mine, nu aveam în acel moment o viziune unitară asupra situației. Nu stiam nici măcar că, de fapt, fiul domnului Răducanu nu se afla între cei 200 care vor primi, efectiv, teren de casă, ci pe o listă de rezerve, în cazul în care primăria va mai identifica vreodată loturi pentru Legea 15. Este motivul pentru care, după ce am fost pus la curent cu toate aceste informații i-am cerut să-și retragă demisia”.

Aceeași solicitare a venit și din partea lui Dumitru Buzatu, președintele organizației județene a PSD. Acesta ne-a declarat că situația trebuie analizată mai întâi în cadrul partidului și numai ulterior luată o decizie privind conduita ce trebuie urmată.

”Eu i-am cerut consilierului Răducanu să-și retragă demisia, pentru că nu ne-a dat cineva aceste funcții de pomană, ci au fost obținute prin votul cetățenilor. Vom analiza situația și vom vedea ce este de făcut. Dar chiar dacă se constată că a greșit, cred că-l vom ierta. Nu trebuie să-i tăiem capul omului la prima greșeală”, este declarația lui Dumitru Buzatu.

Consilierul Sorin Răducanu susține, la rândul său, că și această cerere i se pare îndreptățită: ”Când partidul mi-a cerut să-mi dau demisia, mi-a dat-o. Când partidul mi-a cerut să o retrag, am retras-o. Când ești într-un partid, respecți cerințele acestuia. Părerea mea persoană este că a-mi da demisia este prea mult, deoarece mi-am retras baiatul de pe listă. Asta în ciuda faptului că nu se afla printre cei care vor primi teren. Era pe poziția 208, iar terenurile sunt doar 200. Așa că, în cazul meu, a fost furtună într-un pahar cu apă”.

About Simona Vasile

x

Check Also

PSD, învins pentru a doua oară consecutiv în județ de PNL. Înfrângerile cele mai usturătoare au fost în Vaslui și Bârlad

PSD a pierdut alegerile în ...

Replici acide, pe marginea proiectului „Bârlad Fest”, respins pentru a doua oară în Consiliul Local

Se ascute lupta electorală! „Bârlad ...

Iohannis a câștigat cu sub un procent în fața Vioricăi Dăncilă în județul nostru. Diferența au făcut-o municipiile

Actualul președinte al României, Klaus ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: