Home / Invatamant / Aproape un sfert dintre candidații la titularizare în învățământ au contestat notele. Rezultatele finale, pe 30 iulie

Aproape un sfert dintre candidații la titularizare în învățământ au contestat notele. Rezultatele finale, pe 30 iulie

Aproape un sfert din cei 292 de candidați care au susținut, în final, examenul de titularizare în învățământ, au contestat notele acordate în urma corectării tezelor, în condițiile în care doar 40,41% au avut notă de trecere. Rezultatele finale pentru cei 58 de contestatari se vor afișa pe 30 iulie, urmând ca a doua zi să se facă repartițiile pe posturi pe perioadă nedeterminată, în baza mediilor obținute.

Notele mici înregistrare în acest an la examenul de titularizare în învățământ a nemulțumit pe mulți dintre candidații care au avut curajul să susțină probă scrisă de săptămână trecută. Astfel, nu mai puțin de 58 de profesori au depus contestații la Inspectoratul Școlar Județean Vaslui în cele două zile pe care le-au avut la dispoziție, ceea ce înseamnă aproape un sfert dintre candidați. Cele mai multe contestații au fost la istorie (11), învățători (7), psihologie specială (7), limba engleză (6), educație fizică (6) și limba română (6).

Recorectarea tezelor se va face, evident, în alte centre față de cele inițiale, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 30 iulie. A doua zi, se va face deja repartizarea pe posturi pe perioadă nedeterminată, ca apoi, pe 1 august, să fie soluționate restrângerile de activitate, completările de normă și transferurile în baza notei de la titularizare”, ne-a declarat inspectorul școlar pentru managementul resurselor umane din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Gheorghe Fluieraș.

În urma primelor rezultate afișate după examenul de titularizare, 40,41% au obținut note peste 7.00, cu șase procente sub media națională. De asemenea, 22,6% nu au reușit să primească nici măcar nota 5.00 pe lucrarea scrisă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Experiențele de război ale veteranilor vasluieni, prezentate într-o carte-document de scriitorul bârlădean Florin Raimond Petrescu

Dublă lansare de carte, la ...

„Fotograful creativ”, concurs interjudețean găzduit de Școala „Manolache Costache Epureanu” din Bârlad

Ziua Artei Fotografice din România, ...

Arthur, roboțelul codrenist care s-a remarcat la „BRD First Tech Challenge România”

de Mihaela NICULESCU   Evoluție ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: