Home / Invatamant / Tinerii vasluieni pot merge gratuit în Tabăra de vară pentru formare profesională de la Vama Veche

Tinerii vasluieni pot merge gratuit în Tabăra de vară pentru formare profesională de la Vama Veche

Au început înscrierile pentru Tabăra de vară 2019, programul național de formare derulat de Ministerul Tineretului și Sportului, în cadrul căruia vasluienii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani au posibilitatea să îmbine utilul cu plăcutul, adică să învețe cum să se dezvolte din punct de vedere profesional, la malul mării.

Tabăra urmează să se desfășoare în perioada 12 august – 08 septembrie 2019, în cadrul unui complex turistic din stațiunea Vama Veche, iar cei interesați să participe la cursuri se pot înscrie online, completând un formular de pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului (disponibil la adresa https://docs.google.com/forms/d/11XR4uo9h7tjokSXtI5EV4WZlN8Y1JcY5j5vnxwOwen0/viewform?edit_requested=true).

Numai 200 de norocoși vor petrece 6 zile la mare, unde vor învăța cum să-și dezvolte abilitățile și cum să se pregătească mai bine din punct de vedere profesional. Cele patru domenii în care vor fi instruiți tinerii sunt: Consiliere și orientare în carieră, Stil de viață sănătos (Sănătate, sport și recreere), Lucrător de tineret (curs acreditat) și Leadership. La fiecare dintre cele patru module vor participa câte 50 de tineri, obiectivul Taberei de vară din acest an fiind creșterea gradului de interes al tinerilor pentru implicarea la viața comunității.

Cei care doresc să se înscrie la modulul de Lucrător de tineret trebuie să aibă minimum diplomă de bacalaureat, iar pentru cursurile de Leadership este necesară apartenența sau implicarea în cadrul unei organizații de tineret, ambele dovedite în baza unei adeverințe, care se va transmite la adresa de email scoaladevara@mts.ro.

Selecția celor 200 de participanți se va face de către o comisie, în urma răspunsurilor oferite în cadrul formularului de candidatură. Pentru modulul de Consiliere și orientare în carieră, cel de Stil de viață sănătos și cel de Lucrător de tineret, selecția se face în ordinea înscrierii candidaturilor, în limita locurilor disponibile. În ceea ce privește modulul de Leadership, selecția se face pe baza de punctaj, în ordine descrescătoare, conform punctajelor obținute la 5 întrebări care pun în evidență experiența și calitățile de lider ale aplicantului. Înscrierile se pot face până la data de 4 august (pentru modulul Consiliere și orientare în carieră și cel de Stil de viață sănătos), respectiv 20 august ora 23.59 (modulul lucrător de tineret și cel de Leadership). Rezultatele se vor afișa pe 23 august, pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului. În cazul în care un aplicant declarat admis renunță la participare, nu confirmă participarea sau nu transmite documentele suplimentare, acesta va fi înlocuit cu un alt aplicant, aflat pe lista de rezervă.

Pentru Școala de Vară 2019 – Program Național de Formare nu se percepe taxă de participare. Costurile de cazare, masă și formare sunt asigurate de Ministerul Tineretului și Sportului, iar costurile legate de transport sunt suportate de către participant. (Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cine sunt președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din Bârlad?

Alegeri pentru președințiile Consiliilor Școlare ...

Directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, singurul cadru didactic din județ selectat pentru o activitate organizată de Agenția Spațială Europeană

Experiență profesională remarcabilă! Mariana Balan, ...

Treizeci de elevi de liceu din județ vor vizita Parlamentul European, în cadrul Proiectului „Tineri în Parlamentul European”

Vizită la Parlamentul European! Zece ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: