Home / Social / Destăinuirile tulburătoare ale femeii alcoolice, mamă a două fetițe mici, care a impresionat întreg Bârladul

Destăinuirile tulburătoare ale femeii alcoolice, mamă a două fetițe mici, care a impresionat întreg Bârladul

Povestea tristă a femeii de 41 de ani din Bârlad, devenită cunoscută bârlădenilor mai ales de pe străzi, acolo unde a fost văzută adesea, prăbușită și plină de răni, ar putea deveni doar o amintire. Aflată în aceste momente sub tratament de dezalcolizare, de cum a devenit lucidă și i s-au arătat articolele din Est News, femeia a dorit să ia numaidecât legătura cu redacția noastră.

Articolele noastre, însoțite de imagini mai mult decât sugestive, (AICI, AICI și AICI), au avut un impact deosebit în luarea deciziei de a se opri din băut. Când s-a văzut „vedetă” în presa locală, femeia a conștientizat că e în pragul autodistrugerii și că trebuie să lupte cu viața așa cum e. Femeia e hotărâtă să renunțe la acest viciu, cel puțin așa a declarat cadrelor medicale de la Psihiatrie, unde a stat internată câteva zile și unde a primit tratament, dar și reporterului Est News.

G.M. vrea să înceapă o viață nouă și să lase în urmă tot ceea ce a fost urât. Femeia recunoaște că a clacat de mai multe ori din cauza greutăților prin care a trecut încă de mică, dar că vrea din tot sufletul să se recupereze atât pentru ea, cât și pentru actuala familie a ei, care o iubește.

Să știți că în perioada în care beam și dormeam în gară sau în scări de bloc simțeam că am nevoie de tratament și asta pentru că nu mă puteam opri din băut. Singură am cerut, în urmă cu câteva săptămâni, la CPU, să fiu dusă la dezalcoolizare. Recunosc, beam tărie, în special coniac. Nu beam mult, un pahar, dar fiind nealimentată, mă amețeam ușor. S-au adunat prea multe în sufletul meu și nu am mai putut să îmi gestionez deloc emoțiile și trăirile, așa că ajunsesem să abandonez lupta cu realitatea de zi cu zi. Știu că imaginea mea a afectat familia lărgită, copiii din prima căsnicie, dar și cele două fetițe mai mici pe care le am cu actualul soț. Și pe el l-au afectat foarte mult. Trebuie să iau viața așa cum e și să trăiesc frumos mai ales pentru cei patru copii ai mei, un băiat și trei fete. Cred că oamenii aflați în situația mea, și nu sunt puțini, trebuie ajutați. Poate că ajutorul pe care l-am primit de la familie, nu l-am apreciat la justa lui valoare. Am apreciat însă că cei din afara familiei, Primăria și cadrele medicale de la Psihiatrie s-au implicat pentru a mă aduce pe drumul cel bun. Sunt conștientă că deși urmez cu sfințenie un tratament, depinde doar de mine să redevin omul care am fost. Corect, muncitor și cel care și-a educat, spun eu, destul de bine copiii”, a mărturisit pentru Este News, G.M.

”Am nevoie de un serviciu ca de aer. Să fiu un om normal”

A fost cooperantă cu medicul psihiatru, a înțeles că trebuie să urmeze pentru o perioadă un tratament medicamentos și că trebuie încet-încet să se integreze în societate, să devină utilă, atât familiei, cât și comunității. Încearcă de la zi la zi să fie cât mai îngrijită și merge cu regularitate la spital pentru a i se pansa rana de la genunchi, care încă nu s-a închis. Face pași mici, dar siguri pentru a redeveni un om echilibrat și responsabil.

Nu am cuvinte să mulțumesc ziarului Est News și reporterului care a scris acele articole despre situația mea. Sigur că nu îmi face o onoare să citesc și să văd ceea ce a apărut în ziar, dar absolut totul e perfect adevărat. Nu sunt supărată că mi-ați prezentat cazul, ci dimpotrivă, vă mulțumesc că m-ați trezit la realitate. E mare lucru când un străin ți se alătură la nevoie. Poate că aveam nevoie de o așa izbitură care să mă facă să meditez la viitorul meu. Fetele mele îmi dau putere și încredere, dar am nevoie să socializez și în afara familiei. Să mă simt utilă și în același timp să câștig propriul meu venit. Am lucrat la două unități de confecții, dar apăruseră probleme peste care nu am putut să trec, printre care și epuizarea fizică, așa că am renunțat. Munceam mult și pentru un salariul foarte mic. Am plecat cu dorința de a-mi găsi un serviciu mai bine plătit. Între timp am rămas gravidă cu fetița cea mare și de atunci, de opt ani, nu am mai lucrat nicăieri. Am născut-o și pe cea de a doua fetiță, care acum are trei ani. Atunci s-a întâmplat ceva, s-a produs un declic, poate a fost o depresie postnatală netratată, ori pur și simplu m-au doborât necazurile. Nu știu. Știu însă că din toamna anului trecut, când fiul meu a suferit un grav accident de circulație, care m-a tulburat enorm, lucrurile au luat-o razna cu mine. Nu vreau să-mi mai amintesc nimic acum. Peste o lună, când trebuie să merg la control, aș vrea să încerc să lucrez din nou. Am nevoie de un serviciu ca de aer. Să fiu un om normal, care are o slujbă, dar care se preocupă și de familie”, a mai adaugat G.M.

Viață chinuită: adoptată, tată sinucigaș, fiul – victimă a unui grav accident rutier

Aceasta spune că analizele de sânge i-au ieșit destul de bune, dar că mai are unele probleme medicale și pentru asta va face câteva investigații. Pentru că o doare destul de des capul, deși la tomograf nu a ieșit nimic în neregulă, femeia a ales să meargă la oftalmolog pentru că simte că ar avea probleme cu ochii.

Clinica de oftalmologie Axa Optic din Bârlad s-a oferit să-i acorde gratuit un control oftalmologic și tratamentul de care are nevoie.

Femeia care până mai ieri era aspru judecată pe rețelele sociale, de către cei care au citit articolele apărute în Est News, are un trecut destul de trist, care a marcat-o. G.M. a fost înfiată de mică. Cu cât timpul trecea, simțea că părinții fac diferențe între ea și surorile sale. La 23 de ani, după o căsnicie eșuată, a divorțat, instanta lăsându-i ei custodia copiilor. La 25 de ani viața i-a mai pregătit un episod dureros, când și-a găsit tatăl adoptiv spânzurat. A încercat să își vadă de viață mai departe, cum a putut. De câțiva ani buni, are alături un soț înțelegător, un tată dedicat celor două fetițe ale lor. Chiar dacă-i va fi greu, femeia este hotărâtă ca, de această dată, să nu mai cedeze în fața greutăților găsindu-și refugiul în alcool, pentru că este convinsă că este ultima șansă oferită de soț, pentru a nu-și pierde familia. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Inconștient să fii, noroc să ai. Un bătrân a scăpat cu răni minore după ce a intrat cu Matiz-ul într-un tren

Un bătrân de 76 de ...

Zeci de legumicultori vasluieni și-au vândut roșiile în piețele din județ

Legumicultorii vasluieni au început să ...

Ofertă bogată de brazi, la Bârlad

Bârlădeni, au apărut brazii în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: