Home / Invatamant / Peste 50 de copii din Oșești, ”cursanți” ai unor ateliere de vară pentru a se pregăti mai bine pentru grădiniță sau școală

Peste 50 de copii din Oșești, ”cursanți” ai unor ateliere de vară pentru a se pregăti mai bine pentru grădiniță sau școală

Peste 50 de copii din patru sate ale comunei Oșești încheie, la acest sfârșit de săptămână, cursurile unor ateliere de vară în cadrul cărora au fost pregătiți pentru grădiniță ori școală de către profesori voluntari. Cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani, micuții au fost selectați din familiile cu situații materiale precare de fundația care derulează astfel de proiecte.

Pentru al doilea an consecutiv, sute de copii cu vârsta de până la șase ani din județul nostru beneficiază de un proiect educativ prin care se pregătesc pentru școală sau grădiniță. Acestea se derulează în cadrul unor ateliere de vară, cu ajutorul a patru grupe de profesori voluntari, ultimii beneficiari fiind peste 50 de copii din satele Oșești, Buda, Pădureni și Buda Luncă. Durata cursurilor a fost de două săptămâni, tema din acest an fiind ”Lumea vie – plante și animale”. În fiecare zi de atelier, se explorează această temă în moduri diferite, prin activități integrate ce urmăresc curriculum-ul pentru învățământ preșcolar. Scopul este ca, timp de două săptămâni, să se creeze o comunitate de învățare prin joc, lectură, experimente și științe, muzică și mișcare și numeroase activități Montessori, toate urmărind să dezvolte răbdarea și autonomia, să încurajeze cooperarea, să consolideze cunoștințe și să le deschidă pofta de cunoaștere celor mici.

Atelierele de vară ”Șotron” sunt un modul educațional susținut de OvidiuRo an de an, pe perioada vacanței de vară, cu un impact major asupra copiilor, profesorilor și părinților din comunități rurale și urbane defavorizate. Timp de două săptămâni, profesori de învățământ preșcolar susțin activități cu copiii la grădiniță, pe bază de voluntariat”, ne-a declarat managerul de comunicare din cadrul Fundației OvidiuRo, Larisa Dumitru.

Pe lângă materialele educaționale, ce vor rămâne ulterior în grădinițe, fiecare copil participant la atelier primește cel puțin câte o carte pentru acasă. Scopul atelierelor este ca un număr cât mai mare de copii care nu au parte acasă de alți stimuli de învățare pe timpul vacanței de vară să aibă parte de o experiență de învățare prin joc, la grădiniță. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

Ministerul Agriculturii finanțează activitatea Colegiului Agricol din Huși

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși ...

%d blogeri au apreciat: