Home / Social / Ploile abundente dau bătăi de cap autorităților din Vaslui. Goscom intervine ”în forță” pentru combaterea efectelor

Ploile abundente dau bătăi de cap autorităților din Vaslui. Goscom intervine ”în forță” pentru combaterea efectelor

Goscom Vaslui a intensificat, în ultima perioadă, activitățile specifice de sezon, cum ar fi cositul și combaterea insectelor dăunătoare, după ce ploile abundente din această vară au condus la creșterea rapidă a vegetației și la înmulțirea țânțarilor în municipiul reședință. Pe lângă suplimentarea personalului care acționează în parcurile și pe străzile din oraș, conducerea societății a decis și sporirea numărului de tratamente cu utilaje specializate, prin folosirea noii tehnologie cu ceață caldă, care are efecte imediate asupra dăunătorilor.

Cantitățile mari de precipitații căzute în actualul sezon cald a determinat conducerea Goscom Vaslui SA să ia măsurile de rigoare în vederea combaterii efectelor asupra spațiilor verzi din municipiu. Astfel, s-a suplimentat numărul celor care acționează în parcuri, între cvartalele de blocuri și în suburbiile orașului, acolo unde vegetația, sub efectul ploilor și a căldurii din timpul zilei, crește într-un ritm alert.

Cantitățile mari de precipitații din ultima lună au favorizat dezvoltarea vegetației într-un ritm alert în municipiul Vaslui, ceea ce ne-a determinat să facem o supradimensionare a activității sectorului de spații verzi. De aceea, s-a apelat la forțe speciale suplimentare, provenite de la o instituție cu care avem încheiat contract de colaborare și pe care le folosim la cositul mecanic și manual în cartiere și în suburbiile componente. În aceste condiții, sperăm ca, până la sfârșitul lui iulie, să intrăm în program normal de întreținere a spațiilor verzi”, ne-a declarat directorul SC Goscom Vaslui SA, Cătălin Bîrleanu.

Angajații societății au suplimentat și tratamentele cu atomizoare pentru combaterea microorganismelor și mucegaiurilor a căror apariție este, de asemenea, favorizată de umiditatea excesivă.

S-au intensificat tratamentele împotriva țânțarilor

Ploile abundente au avut efect direct și asupra înmulțirii permanente și rapide a țânțarilor în oraș, creând disconfort populației. În consecință, Goscom, care efectuează dezinsecția în oraș la comanda primăriei, a crescut ritmicitatea lucrărilor de combatere a țânțarilor. ”În pofida acestor tratamente repetate, efectuate cu utilaje specializate, respectiv swinfog, țânțarii persistă în municipiu din cauza mediului propice în care se pot înmulți. Și asta chiar și în ciuda faptului că am mers inclusiv în focare, pe cursurile de apă din oraș, unde am aplicat tratamente pentru combaterea lor, susține directorul Cătălin Bîrleanu.

Potrivit sursei citate, în administrarea tratamentelor împotriva țânțarilor se utilizează substanțe autorizate de Ministerul Sănătății, împrăștierea lor făcându-se sub stricta supraveghere a unui medic veterinar. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Inconștient să fii, noroc să ai. Un bătrân a scăpat cu răni minore după ce a intrat cu Matiz-ul într-un tren

Un bătrân de 76 de ...

Zeci de legumicultori vasluieni și-au vândut roșiile în piețele din județ

Legumicultorii vasluieni au început să ...

Ofertă bogată de brazi, la Bârlad

Bârlădeni, au apărut brazii în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: