Home / Social / SOS-ul lansat de Gheorghe Croitoru, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Vaslui

SOS-ul lansat de Gheorghe Croitoru, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Vaslui

Gheorghe Croitoru, consilier PSD, a spus în ședința Consiliului Județean (CJ) Vaslui că atunci când plouă, în interiorul Casei de Cultură pătrunde foarte multă apă.

“Când plouă afară, apa se duce în clădire. Ce să facă conducerea instituției pentru a primi bani pentru reparații?! Trebuie reparat acoperișul, schimbate scaunele, pentru că aspectul din interior un e bun. Instituție lucrează pe cofinanțare, dar un ajung banii. De aceea lansez acest strigăt de ajutor în ședința CJ-ului. Sunt valori care se degradează. Nici Primăria Vaslui un este interesată, decât atunci când are spectacole. Haideți să ajutăm publicul vasluian!”, a spus Gheorghe Croitoru.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a răspuns că toate bunurile instituției aparțin confederațiilor sindicale și nu există o legislație care să permită acordarea unui sprijin financiar.

Noi închiriem aceste spații pentru a ajuta instituția. Repararea acestor edificii este foarte importantă. Fosta Casă a Armatei trebuie terminată, dar are o capacitate la jumătate. Să reamintiți colegilor din sindicate să insiste în dialogul pe care îl au cu Guvernul României pentru a rezolva problema caselor de cultură. Nu e suficient să închiriem, acolo sunt necesare fonduri mult mai mari”, a precizat Dumitru Buzatu.

Lucrările de la fosta Casă a Armatei vor fi finalizate în toamna acestui an. Proiectul «Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional» beneficieze de o finanțare de la bugetul de stat de 92 miliarde de lei vechi.

Inițial, proiectul trebuia finalizat până la sfârșitul anului 2018, dar CJ Vaslui a obținut o prelungire cu încă doi ani a termenului de execuție. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Casa Județeană de Pensii Vaslui a plătit în luna ianuarie ajutoare de deces de 2,2 peste milioane lei

În prima lună a acestui an, la nivelul Casei ...

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

Pensionarii vor pensii mai mari și contestă la Tribunalul Vaslui deciziile de pensionare

de Dănuț CIOBANU  Zeci de pensionari au formulat contestații ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: