Home / Social / Un salariat de la Spații verzi Bârlad, transportat la Iași, după ce a fost diagnosticat cu leptospiroză, o boală ce poate fi mortală

Un salariat de la Spații verzi Bârlad, transportat la Iași, după ce a fost diagnosticat cu leptospiroză, o boală ce poate fi mortală

de Mihaela NICULESCU

Un bârlădean în vârstă de 51 de ani, lucrător la Sectorul Spații verzi din cadrul Primăriei Bârlad, se află în stare destul de gravă, la secția Nefrologie a Spitalului „C. I. Parhon din Iași”, cu diagnosticul confirmat de leptospiroză.

Medicii bârlădeni au avut această suspiciune încă din momentul în care pacientul s-a prezentat la Urgențe. Pacientul avea o astenie fizică accentuată, scaune diareice timp de patru zile, icter sclero-tegumentar și hemoragie digestivă superioară.

Pacientul a fost internat pe 22 iulie, cu insuficiență hepatică renală acută, pentru care a fost necesară hemodializa în urgență, ulterior s-a ridicat suspiciunea de leptospiroză, motiv pentru care a fost trimis la Clinica de Nefrologie din Iași, unde a fost confirmat diagnosticul. Pentru că a fost pacientul meu, cât timp a fost internat la Spitalul <<Beldiman>>, țin legătura cu medicul care îl tratează la Iași, așa că pot să vă informez că este stabil hemodinamic, starea lui generală este relativ bună deocamdată și așteptăm să vedem care va fi evoluția. Eu sunt optimistă, pentru că s-a intervenit prompt și corect și sper să își revină treptat. Deja, analizele sunt ceva mai bune. Dar situația în sine (insuficiența hepatică renală acută) și diagnosticul presupun în continuare riscuri destul de mari, iar starea sa este una gravă”, a declarat, pentru Est News, medicul nefrolog Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al spitalului din Bârlad.

Bărbatul, aflat acum sub tratament la Iași, a fost contaminat cu bacteria Leptospira interrogans, cel mai probabil la serviciu. Sursa de infecție o constituie în acest caz șobolanii, și alte rozătoare, vitele, porcii. Microbul pătrunde în organism prin piele, mucoasele nazale și oculare. Oamenii se îmbolnăvesc timpul scăldatului, dar și în timpul lucrărilor agricole pe terenuri umede. Leptospiroza afectează sistemul nervos și cardiovascular dar și rinichii și ficatul. Forma renală se manifestă prin anurie (incapacitatea rinichiului de a excreta urină), iar dacă în asemenea cazuri bolnavul nu se adresează medicului, survine decesul.

About Simona Vasile

x

Check Also

Inconștient să fii, noroc să ai. Un bătrân a scăpat cu răni minore după ce a intrat cu Matiz-ul într-un tren

Un bătrân de 76 de ...

Zeci de legumicultori vasluieni și-au vândut roșiile în piețele din județ

Legumicultorii vasluieni au început să ...

Ofertă bogată de brazi, la Bârlad

Bârlădeni, au apărut brazii în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: