Home / Social / Consilierii locali continuă cearta pe ruinele SC Termprod Vaslui

Consilierii locali continuă cearta pe ruinele SC Termprod Vaslui

de Dănuț CIOBANU

Consiliul Local Vaslui a acordat un ajutor financiar de 140.000 lei SC Termprod. Banii sunt pentru achitarea furnizorilor de gaze naturale, apă și energie electrică. Consilierii locali s-au certat minute în șir pentru situația dezastruoasă în care a ajuns societatea, pasând responsabilitatea dintr-o tabără în alta. În prezent, Termprod Vaslui nu mai deține licență de furnizare a serviciului public către populație.

Acordarea unui sprijin financiar pentru SC Termprod în valoare de 140.000 de lei a provocat certuri aprinse în Consiliul Local (CL) Vaslui. Consilierii din opoziție au susținut că nu este corect ca din bugetul local să se plătească o sumă atât de mare pentru clienții societății de termoficare. “Au mai rămas doar blocurile ANL branșate la sistemul centralizat de încălzire, iar din instituții Școala nr. 3 și Piața Centrală. Nu e normal ca pentru câteva sute de oameni să se plătească această subvenție. Să se facă o analiză, iar scările de bloc unde mai primesc agent termic unul sau două apartamente să fie scoase din sistemul de încălzire. Să vină repede în CL Vaslui conducerea societății, să vedem dacă se mai justifică activitatea”, a spus Valentin Dragomir, consilier PNL.

În perioada octombrie 2018 – aprilie 2019, Termprod Vaslui a înregistrat pierderi din servicii publice de furnizare a energiei termice care se ridică la suma de 133.412 lei. În prezent, societatea mai are 172 de abonați casnici.

“Se spune că cei care au apartamentele branșate la încălzirea centralizată sunt săraci, dar eu spun că situația materială a celor care locuiesc în apartamentele ANL nu justifică subvenția”, a mai spus Florin Dragomir.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a răspuns consilierilor locali că ei vor decide dacă societatea va mai funcționa în continuare. “Am venit cu subvenția pentru a acoperi pierderile. Clienții trebuie să înțeleagă că nu pot primi un serviciu fără plată. Toți abonații să își achite facturile”, a precizat Vasile Pavăl.

La rândul lui, Eugen Boț, directorul economic al primăriei Vaslui, a adăugat că banii vor fi folosiți pentru acoperirea datoriilor la furnizorii de gaze naturale, energie electrică, apă etc. “Noi am redus în fiecare an subvenția pe care am acordat-o Termprod Vaslui”, a punctat Boț.

Fără licență

În urma aprobării hotărârii CL Vaslui, societatea de termoficare a primit suma de 140.000 lei din bugetul local, pentru acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciului de transport, distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație. În acest moment, societatea de termoficare nu mai deține licență de furnizare a serviciului public către populație. Mai mult, pentru a mai putea livra agent termic în iarna viitoare, conducerea SC Termprod a anunțat că este nevoie ca prețul unei gigacalorii să crească. În prezent, prețul de producție al unei gigacalorii este de 560 lei, inclusiv TVA, în timp ce populația plătește un preț de 180 de lei. Conducerea societății intenționează o majorare a tarifului de producție al unei gigacalorii la 620 de lei.

About Tehno Redactor

x

Check Also

O șoferiță a leșinat după ce un copil a intrat cu bicicleta în mașina sa pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un copil de 7 ani ...

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: