Home / Social / Bărbat cu arsuri pe 60% din corp, transportat în stare critică la Iași, în urma unui uriaș incendiu de vegetație

Bărbat cu arsuri pe 60% din corp, transportat în stare critică la Iași, în urma unui uriaș incendiu de vegetație

La un pas sa arda de viu, intr-un incendiu de vegetatie izbucnit, marți după-amiză, la marginea unui sat din comuna Arsura, in judetul Vaslui. Un barbat in varsta de 50 de ani a fost gasit in stare grava, la marginea unei liziere cuprinsa de flăcări. Un elicopter SMURD de la Iasi a fost chemat in zona. Bărbatul a fost resuscitat de cateva ori si, intr-un final, a ajuns la Iasi, in stare critică, insa.

A fost o misiune contracronometru, dat fiind faptul ca localitatea de unde a venit apelul la 112 este una izolata, accesul in zona fiind greu accesibil, indiferent de anotimp. Bărbatul a cazut victima unui incendiu violent, dupa ce a incendiat niste resturi vegetale pe terenul sau, iar focul s-a extins la o liziera. A crezut ca va reusi sa potoleasca valvataia, insa a fost doborat de fum.

Un localnic l-a găsit prabusit, cu arsuri pe fata, pe maini si pe picioare si a cerut ajutorul autoritatilor. Echipajul de la Ambulanta Husi a ajuns la pacient cu o masina de teren. Si elicopterul SMURD a intampinat dificultati in a gasi un loc de aterizare in zona.

Medicii ieseni au pornit si ei către pacientul aflat in stop cardio-respirator, tot cu un autoturism 4×4. Din fericire, pacientul a raspuns manevrelor si, pe acelasi traseu sinuos, a fost dus la elicopter.

In cursul serii, el a ajuns, in siguranta, pe cale aeriana, la o clinica de specialitate din Iasi. Intre timp, pompierii au lichidat focul care a inghitit zece hectare, inainte ca situatia sa degenereze. (Daniel MICU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: