Home / Social / Bărbat cu arsuri pe 60% din corp, transportat în stare critică la Iași, în urma unui uriaș incendiu de vegetație

Bărbat cu arsuri pe 60% din corp, transportat în stare critică la Iași, în urma unui uriaș incendiu de vegetație

La un pas sa arda de viu, intr-un incendiu de vegetatie izbucnit, marți după-amiză, la marginea unui sat din comuna Arsura, in judetul Vaslui. Un barbat in varsta de 50 de ani a fost gasit in stare grava, la marginea unei liziere cuprinsa de flăcări. Un elicopter SMURD de la Iasi a fost chemat in zona. Bărbatul a fost resuscitat de cateva ori si, intr-un final, a ajuns la Iasi, in stare critică, insa.

A fost o misiune contracronometru, dat fiind faptul ca localitatea de unde a venit apelul la 112 este una izolata, accesul in zona fiind greu accesibil, indiferent de anotimp. Bărbatul a cazut victima unui incendiu violent, dupa ce a incendiat niste resturi vegetale pe terenul sau, iar focul s-a extins la o liziera. A crezut ca va reusi sa potoleasca valvataia, insa a fost doborat de fum.

Un localnic l-a găsit prabusit, cu arsuri pe fata, pe maini si pe picioare si a cerut ajutorul autoritatilor. Echipajul de la Ambulanta Husi a ajuns la pacient cu o masina de teren. Si elicopterul SMURD a intampinat dificultati in a gasi un loc de aterizare in zona.

Medicii ieseni au pornit si ei către pacientul aflat in stop cardio-respirator, tot cu un autoturism 4×4. Din fericire, pacientul a raspuns manevrelor si, pe acelasi traseu sinuos, a fost dus la elicopter.

In cursul serii, el a ajuns, in siguranta, pe cale aeriana, la o clinica de specialitate din Iasi. Intre timp, pompierii au lichidat focul care a inghitit zece hectare, inainte ca situatia sa degenereze. (Daniel MICU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: