Home / Administratie / Se urnesc lucrările în Comuna Dimitrie Cantemir

Se urnesc lucrările în Comuna Dimitrie Cantemir

După ce, timp trei ani de zile nu s-a făcut mai nimic, în comuna Dimitrie Cantemir se renovează școlile, se asfaltează drumurile și se construiesc poduri.

Primăria Dimitrie Cantemir a funcționat în regim de avarie până în acest an. Vreme de aproape trei ani nu s-au făcut investiții, iar lucrările începute au rămas neterminate. S-a ajuns în această situație jalnică fiindcă primăria a avut conturile blocate.

“Conturile au fost blocate din cauză că firma care castigase o licitatie a subcontractat lucrarea respectivă. Conform legilor în vigoare, din 2011 încoace, firma care câștigă licitația numai are voie să subcontracteze lucrarea. Curtea de Conturi a făcut verificări și a stabilit ca acel contract de subcontractare este ilegal și ne-a blocat conturile. Timp de aproape trei ani de zile noi am fost cu conturile blocate. Curtea de conturi ne-a obligat pe noi să dăm banii înapoi, circa 3,6 milioane de lei. Consiliul Județean ne-a ajutat să ne achităm de această datorie, repartizând comunei noastre fonduri “, ne-a explicat Vasile Lernicu, primarul interimar al comunei Dimitrie Cantemir

Colac peste pupăză, primarul Vasile Dumitru a fost suspendat din funcție fiind găsit în incompatibilitate. De voie, de nevoie, viceprimarul Vasile Lernicu a preluat conducerea și s-a descurcat cum a putut. În acest an, având conturile primăriei deblocate, autoritățile locale au dat drumul la lucrări în comună

“Vom reabilita, în acest an, școlile din satele Gușiței și Grumezoaia, și vom anvelopa școala din Hurduci. Tot in 2019 vom pune în practică un proiect cu două drumuri comunale DC 37 si DC38 . S-a ținut licitatia, a fost câstigată de Viacons Rutier. Mai avem de facut intabularea la drumuri și să dăm autorizare de construire. Vom construi și două poduri, unul în satul Guiței și unul în satul Plotonești. Mai trebuie să obținem un aviz de la E-ON ca să putem demara lucrările. Lucrarea a fost scoasă la licitație, a câștigat-o tot Viacons Rutier”, a mai spus primarul.

Autoritățile locale au mai reusit, în acest an, să pună piatră pe câteva drumuri, să curețe șanțurile și să decolmateze râul Elan, în aval, pe o distanță de 1.000 de metri . (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Unsprezece rable ridicate! Alte sute zac pe străzile Bârladului!

Promptitudine… la pont! „Magazia” roșie ...

Primăria Vaslui a stabilit planul de lucrări pe anul 2020, pentru beneficiarii de ajutor social

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

Investiție de peste 14 milioane de lei, pentru extinderea Parcului Copou din municipiul Vaslui

În cursul zilei de ieri, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: