Home / Social / Municipiul Vaslui dispune de 260.000 de lei pentru cadastrarea terenurilor

Municipiul Vaslui dispune de 260.000 de lei pentru cadastrarea terenurilor

Consiliul Local Vaslui a alocat pentru acest an 100.000 lei pentru finanțarea activităților de înregistrare a terenurilor în cartea funciară. Tot pentru cadastrarea terenurilor, 160.000 de lei sunt virați de la bugetul de stat la bugetul local, prin intermediul Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Vaslui. Banii sunt acordați prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023.

“În urma unor licitații publice sunt selectate firmele care prestează serviciile de cadastru. După ce se fac măsurătorile în teren, firmele ne predau aceste date pentru a fi înscrise în cartea funciară. Este vorba despre atestarea domeniului public și domeniului privat al municipiului Vaslui în ceea ce privește terenurile și, unde este cazul, și al clădirilor“, a spus Eugen Boț, directorul economic al Primăriei Vaslui.

La Vaslui, concesionarea unui teren costă de zece ori mai puțin decât închirierea unei tarabe

În cadrul Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023, un număr de 67 de UAT-uri din județul Vaslui au semnat contracte de finanțare pentru înregistrarea terenurilor în cartea funciară. Din cele 67 de UAT-uri care au solicitat finanțare, doar 62 au reușit să încheie un contract de prestări servicii cu persoane fizice sau juridice autorizate.

La nivel național, au fost înregistrate în programul de cadastru aproximativ 800.000 de imobile. Programul național este finanțat din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (peste patru miliarde de lei), dar și din fonduri externe nerambursabile, obținute prin Programul Operațional Regional (în cuantum de peste 300 de milioane de euro). De asemenea, în cadrul acestui proiect, o altă sursă de finanțare poate fi bugetul local al primăriilor. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

Se lucrează de zor la Oltenești. Autoritățile locale vor și gaze pentru locuitori.

Autoritățile locale din Oltenești continuă investițiile în infrastructură și ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: