Home / Administratie / Talciocul Bârladului – dai bani să fugi, să nu-l mai vezi! Comercianții, nemulțumiți de ”condiții”

Talciocul Bârladului – dai bani să fugi, să nu-l mai vezi! Comercianții, nemulțumiți de ”condiții”

Imagini dezolante în Talciocul din Bârlad. Locul amenajat, teoretic, pentru vânzarea de produse specifice talciocului arată mai degrabă ca o adunătură de construcții improvizate asemănătoare cu cele întâlnite în Evul Mediu.

Printre ele se mai găsesc câteva chioșcuri din lemn, pe care, în urmă cu mai mulți ani, DAPPC le-a scos la licitație. Starea majorității acestor chioșcuri nu este tocmai bună și se pare că din decembrie oamenii vor plăti nu doar chirie, ci și garanții materiale.

„Acum vreo șapte-opt ani, am obținut un chioșc în urma unei licitații pentru care am plătit 50 de lei. Ulterior, am încheiat contract cu DAPPC și plătim lunar 155 lei chirie. Am înțeles că spre sfârșitul anului chiria ni se va majora, atât nouă cât și celor care au tarabe construite de ei. Acum că plătim, plătim, dar condițiile în care ne desfășurăm activitatea sunt incalificabile. Avem un WC ecologic care ne creează probleme și efectiv ne vărsăm mațele ori de câte ori se înfundă și ies dejecțiile la suprafață. Când e cald nu putem respira. Nu cred că așa trebuie să arate un oraș în secolul XXI” a declarat, pentru Est News, o comerciantă veche, ce vinde în Talcioc.

Primarul actual a promis, dar nu a făcut nimic

Oamenii sunt revoltați că Primăria nu ia nici o măsură și că după ce i-a mutat din zona centrală au fost lăsați de izbeliște, fiecare să se descurce cum poate.

„În campania electorală de acum trei ani, primarul actual ne-a promis atunci că dacă îl vom vota, va ține cont de doleanțele noastre și mai mult, va amenaja un talcioc civilizat, așa cum există în alte orașe din țară. Nu s-a ținut de cuvânt, nu l-am mai văzut în talcioc, decât o singură dată, și atunci nu a venit să ne întrebe nimic, ci pentru că avea nevoie de un obiect care se găsește doar aici”, s-a plâns un comerciant care a închiriat un spațiu în talcioc și care plătește lunar la DAPPC 300 de lei.

Întrebați care ar fi problemele cele mai arzătoare ale lor, pe care ar dori să le adreseze primarului, oamenii au spus că pe lângă problema WC-ului și a câinilor comunitari ar fi și alte probleme care aparent pot părea neimportante. De pildă, că nu doar în chioșcurile improvizate, ci și și în chioșcurile câștigate prin licitație, plouă, oamenii fiind nevoiți să-și învelească cu nailon spațiul în care își țin marfa, faptul că ei sunt cei care plătesc un om pentru a le păzi marfa, că terenul pe care este situat acest talcioc este accidentat, plin de bălării și acareturi uitate de mulți comercianți care au renunțat să mai vândă în talcioc, că nu sunt respectați ca cetățeni ce contribuie prin aceste taxe la creșterea bugetului local.

Oamenii au declarat că la anul, când Dumitru Boroș va reveni, poate, în talcioc, în campania electorală, îi vor spune că nu a făcut nimic în cei patru ani de mandat.

„Nu știm ce-i vom spune dacă va avea curajul să ne promită din nou că va amenaja un talcioc civilizat. Primarul Constantinescu ne-a mințit atunci când ne-a mutat din centru că ne va crea condiții aici, în marginea orașului, lângă Unitatea Militară. După ce ne-a mutat, a uitat de noi. Așa s-a întâmplat și cu Dumitru Boroș, care de trei ani nu s-a mai interesat de soarta noastră, a celor care își câștigă pâinea amară și puțină vânzând în Talcioc. Oare în trei ani de zile nu se putea amenaja un WC care să fie racordat la rețeaua de canalizare? Măcar atât. Noi, cei din talcioc, vom vota cu cine vom crede sau nu vom mai vota pe nimeni”, a precizat un alt comerciant din Talcioc. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mașină răsturnată în apropiere de Crasna. O persoană a ajuns la spital

O mașină înmatriculată în județul ...

Bârladul rămâne fără apă

Din nou, tot orașul Bârlad ...

Autoritățile cer decăderea din drepturile părintești în cazul celor doi frați de 11 și 13 ani din Banca dați dispăruți

Autoritățile pentru Protecția Copilului Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: