Home / Social / Programul de comercializare a lânii nu are succes în județul Vaslui

Programul de comercializare a lânii nu are succes în județul Vaslui

Crescătorii de ovine din județul Vaslui nu sunt interesați de subvenția pe care statul o acordă pentru comercializarea lânii.

La nivelul județului Vaslui, din cei peste 100 de oieri care s-au înscris în program, doar 10% au depus documente justificative și pot să primeasca banii.

“Până în prezent, doar 11 fermieri au adus documente justificative pentru a încasa subvenția. Este vorba despre 23.000 kilograme de lână, iar cea mai mare cantitate este din rasa Merinos. Documentele justificative sunt factura/fila/filele din carnetul de comercializare, din care să rezulte cantitatea de lână comercializată. Prin acordarea acestei scheme de minimis s-a urmărit atât eficientizarea activității sectorului de creștere a ovinelor, cât și stabilizarea veniturilor crescătorilor de ovine”, a spus Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui.

Conform legislației în vigoare, în anul 2019 perioada de înscriere în program a crescătorilor de animale a fost cuprinsă între 12 februarie – 28 martie, inclusiv, iar perioada în care producția de lână poate fi valorificată este între 29 martie – 30 septembrie, inclusiv. Valoarea sprijinului financiar reprezentând ajutorul de minimis acordat persoanelor eligibile înregistrate în program este de 1 leu/ kilogram pentru lâna comercializată.

Schema de ajutor de minimis pentru comercializarea lânii se acordă crescătorilor de animale care își desfășoară activitatea în domeniul creșterii ovinelor. Este vorba despre persoanele fizice care dețin atestat de producător, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale și persoanele juridice cu activitate în domeniu. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Daune plătite de 16.240 lei, prin polițele de asigurare obligatorie a locuinței

La sfârșitul lunii august 2019, ...

Parcul de joacă din zona Crolux – Bârlad intră în proces de modernizare

Locul de joacă pentru copii ...

Bătrân din Bogdănești, lovit de o mașină după ce a încercat să traverseze strada fără să se asigure

Un bărbat de 72 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: