Home / Social / Programul de comercializare a lânii nu are succes în județul Vaslui

Programul de comercializare a lânii nu are succes în județul Vaslui

Crescătorii de ovine din județul Vaslui nu sunt interesați de subvenția pe care statul o acordă pentru comercializarea lânii.

La nivelul județului Vaslui, din cei peste 100 de oieri care s-au înscris în program, doar 10% au depus documente justificative și pot să primeasca banii.

“Până în prezent, doar 11 fermieri au adus documente justificative pentru a încasa subvenția. Este vorba despre 23.000 kilograme de lână, iar cea mai mare cantitate este din rasa Merinos. Documentele justificative sunt factura/fila/filele din carnetul de comercializare, din care să rezulte cantitatea de lână comercializată. Prin acordarea acestei scheme de minimis s-a urmărit atât eficientizarea activității sectorului de creștere a ovinelor, cât și stabilizarea veniturilor crescătorilor de ovine”, a spus Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui.

Conform legislației în vigoare, în anul 2019 perioada de înscriere în program a crescătorilor de animale a fost cuprinsă între 12 februarie – 28 martie, inclusiv, iar perioada în care producția de lână poate fi valorificată este între 29 martie – 30 septembrie, inclusiv. Valoarea sprijinului financiar reprezentând ajutorul de minimis acordat persoanelor eligibile înregistrate în program este de 1 leu/ kilogram pentru lâna comercializată.

Schema de ajutor de minimis pentru comercializarea lânii se acordă crescătorilor de animale care își desfășoară activitatea în domeniul creșterii ovinelor. Este vorba despre persoanele fizice care dețin atestat de producător, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale și persoanele juridice cu activitate în domeniu. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

CJ Vaslui va continua modernizarea semnalizării rutiere de pe drumurile județene

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: