Home / Social / Sora și cumnatul poetului Ion Iancu Lefter au murit într-un accident, la fel ca și artistul în urmă cu 29 de ani

Sora și cumnatul poetului Ion Iancu Lefter au murit într-un accident, la fel ca și artistul în urmă cu 29 de ani

Sora și cumnatul unuia dintre cei mai mari poeți ai județului nostru, Ion Iancu Lefter, au murit, iar un nepot de-al lor, în vârstă de 16 ani, a fost grav rănit în urma unui accident petrecut în week-end în apropiere de municipiul Oradea, după ce mașina în care se aflau a fost izbită în plin de un microbuz a cărui șofer, se pare, a intrat pe sensul opus de mers. În urmă cu 29 de ani, poetul din Albești și-a pierdut viața tot în urma unui eveniment rutier, după ce a fost lovit pe o trecere de pietoni din zona centrală a municipiului Vaslui de o mașină condusă de un polițist.

Destin tragic pentru rudele poetului trecut în eternitate în urmă cu trei decenii, Ion Iancu Lefter. Sora acestuia, în vârstă de 74 de ani, și soțul femeii, un bătrân de 79 de ani, au murit în urma unui cumplit accident petrecut la ieșirea din localitatea bihoreană Tileagd. De asemenea, un nepot de-al celor doi, aflat și el în autoturismul Matiz condus de bunicul său, a fost grav rănit, suferind numeroase leziuni la nivelul capului și toracelui. Cei trei se întorceau, se pare, din stațiunea Băile Felix, unde își petrecuseră vacanța, când, în drum spre casă, mașina lor a fost izbită în plin de un microbuz a cărui șofer a pătruns pe sensul opus de mers. În urma impactului violent, șoferul Matizului a murit pe loc, în timp ce soția acestuia, sora lui Ion Iancu Lefter, a decedat la spital, în ciuda eforului medicilor de a o salva. Singurul care a scăpat cu viață este nepotul de 16 ani al celor doi bătrâni, dar starea sa este una foarte gravă, fiind supus unor intervenții chirurgicale.

Tot în urma aceluiași accident, doi pasageri din microbuz, ambii în vârstă de 20 de ani, au fost răniți ușor. Polițiștii bihoreni au întocmit dosar penal pentru ucidere și vătămare corporală din culpă.

Accidentul în care au murit cei doi bătrâni vine la 29 de ani de când Ion Iancu Lefter a avut parte de un sfârșit tragic asemănător. Pe 1 martie 1990, în timp ce traversa strada prin zona fostei Case a Cărților din centrul municipiului Vaslui, poetul a fost accidentat mortal de o mașină condusă de un polițist. În cei 50 de ani de viață, Ion Iancu Lefter a publicat cinci volume de poezii, alte cinci văzând lumina tiparului după moartea sa. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Trenul cu locomotivă tricoloră va fi întâmpinat și în acest an de bârlădeni

Trenul Unirii va sosi și astăzi ...

Sponsorizare de 10.000 lei pentru CSC nr.2 Bârlad

Lăudabil! Curtea Complexului de Servicii Comunitare ...

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: