Home / Administratie / (Facsimil) Intorsătură neașteptată în scandalul ”Terenuri pentru VIP-uri”: Prefectura Vaslui a cerut anularea hotărârii privind atribuirea terenurilor

(Facsimil) Intorsătură neașteptată în scandalul ”Terenuri pentru VIP-uri”: Prefectura Vaslui a cerut anularea hotărârii privind atribuirea terenurilor

de Simona MIHĂILĂ

O întorsătură neașteptată în scandalul ”Terenuri pentru VIP-uri” vine ca o palmă pentru primarul Dumitru Boroș, dar ca o veste ce reînvie speranțele a sute de bârlădeni ce și-au depus dosarul pentru obținerea un loc de casă. Instituția Prefectului Vaslui a cerut autorităților Bârladului să revoce hotărârea de Consiliu Local (CL) prin care s-a stabilit lista cu bârlădenii ce urmau să primească un teren de casă, conform Legii 15/2003.

Decizia Prefecturii de a nu valida hotărârea CL și de a solicita anularea acesteia a venit ca urmare a unei adrese trimisă de Organizația municipală a PSD Bârlad, prin care s-a cerut verificarea condițiilor de legalitate.

”Urmare adresei dumneavoastră (…) vă comunicăm că în urma verificării legalității Hotărârii CL Bârlad nr. 202/11.07.2019, privind aprobarea listei persoanelor propuse pentru atribuirea de teren conform Legii 15/2003 (…), prin adresa 10715 din 26.07. 2019, a fost solicitată revocarea în cadrul Consiliului Local a actului administrativ sus-menționat”, se arată în răspunsul trimis la PSD Bârlad de către conducerea Prefecturii Vaslui.

Hotărârea, adoptată în ședința ordinară a CL din luna iulie, a declanșat un scandal de proporții la Bârlad (detalii AICI și AICI), după ce ziariști din presa locală au remarcat că pe lista de priorități se află rude ale unor consilieri municipali, dar și apropiați ai primarului Dumitru Boroș, precum și mai mulți membri ai PNL.

Informația stârnit o adevărată isterie pe rețelele de socializare, acolo unde și-a exprimat revolta un număr considerabil de bârlădeni care își depuseseră dosar pentru un teren de casă și care au descoperit că numele lor nu se află pe listă deși, susțin ei, întrunesc condițiile necesare. Mai mult, după ce au analizat punctajele acordate, oamenii au ajuns la concluzia că rudele VIP-urilor nu ar fi avut ce să caute pe listă, întrucât nu ar îndeplini condițiile cele mai bine punctate: vechimea cererii, starea civilă, număr de copii etc.

Scandalul s-a amplificat mai cu seamă după ce în spațiul public au ajuns informații potrivit cărora pe listă se află persoane ai căror părinți dețin apartamente și terenuri mai mari de 500 mp (ceea ce ar fi trebuit să le descalifice, conform regulamentului), ori au depășit vârsta de 35 de ani,.

Prefectul Eduard Popica a acordat o sesiune specială de audiențe în care i-a invitat la discuții pe bârlădenii nemulțumiți. La întâlnirea la care au fost prezenți membri ai comisiei ce a analizat dosarele, precum și primarul Boroș, nu au reușit să ajungă cei mai mulți dintre bârlădenii contestatari, aceștia fiind plecați la muncă, în străinătate. Puținii care au răspuns invitației prefectului s-au dovedit a nu întruni, într-adevăr, condițiile legale de atribuire a unui teren.

Scandalul a provocat convulsii și în rândul VIP-urilor blamate că și-au folosit influența pentru a pune mâna pe un teren. De exemplu, consilierul PSD Sorin Răducanu a făcut, în numele fiului său care se afla pe lista buclucașă, cerere de renunțare la dreptul de a primi un teren, după care și-a depus demisia (AICI) din CL. La doar o zi distanță, și-a retras demisia (AICI), la solicitarea șefilor din PSD, care au considerat că gestul de renunțare la teren, făcut de fiul său, este suficient. Cu atât mai mult cu cât băiatul lui Răducanu nu ocupa o poziție care să-i garanteze primirea unui lot.

Și Daniel Buzamăt, vicepreședintele organizației municipale a PNL, ale cărui fiice (două la număr) urmau a primi câte un teren de casă, a cedat presiunilor publice. La fel ca Răducanu, acesta a depus la primărie, în numele fetelor, cereri de renunțare la teren. Surse din PNL ne-au spus că primarul Boroș i-ar fi cerut să retragă dosarele fiicelor, pentru a nu-i afecta imaginea, mai ales că tocmai s-a hotărât să candideze pentru un nou mandat de primar.

În cazul în care primarul Boroș va refuza să propună CL Bârlad revocarea hotărârii, Prefectura Vaslui se va adresa instanței de judecată.

About Simona Vasile

x

Check Also

Tânăr fără permis, arestat după ce a furat o mașină din Huși cu care apoi s-a plimbat nestingherit

Un tânăr de 28 de ani, din județul nostru, ...

Programul CJ Vaslui de finanțare cu 400.000 lei a activităților nonprofit, afectat de coronavirus

Consiliul Județean (CJ) Vaslui nu mai organizează sesiunea de ...

Taximetrist rănit într-un accident, în Rediu, după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de un alt autoturism

Un taximetrist de 35 de ani, din Vaslui, a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: