Home / Social / Vacanță la Sinaia pentru copiii din zona Negrești, care au părinții plecați în străinătate

Vacanță la Sinaia pentru copiii din zona Negrești, care au părinții plecați în străinătate

Mai mulți copii din zona Negrești, care au părinții plecați în străinătate, se vor bucura de o vacanță în stațiunea turistică Sinaia. Acțiunea se desfășoară în cadrul proiectului „Copii singuri acasă”, care este derulat de Organizația “Salvați Copiii” – Filiala Vaslui.

Un grup de nouă copii a fost la Sinaia în perioada 15-19 iulie și urmează ca alți nouă copii să meargă la Sinaia în perioada 26-30 august.

Vasile Mariciuc, președintele «Salvați Copiii» Vaslui, a spus că grupul țintă al proiectului este format din 70 de elevi de la Liceul «Nicolae Iorga» Negrești. Programul de vacanță a constat în activități sportive, culturale, momente de socializare, precum și jocuri psihopedagogice care au ca obiectiv comunicarea și consolidarea grupului. De asemenea, copii au vizitat cetatea Râșnov și Castelul Peleș. “În cadrul acestui proiect, am înființat la liceul Nicolae Iorga din Negrești un club de jocuri, care este singurul de acest tip din țară. Prin aceste jocuri încercăm să dezvoltăm gândirea și creativitatea copiilor. În acest mod vrem să oferim copiilor diferite activități, pentru a reduce semnificativ efectele negative resimțite de aceștia din cauza lipsei părinților. Acesta este obiectivul programului, care este coordonat cu pasiune de profesorul Florin Onică”, a spus Vasile Mariciuc.

Organizația «Salvați Copiii» Vaslui continuă în 2019 și programul de dotare a maternităților din județ cu echipamente medicale în vederea prevenirii mortalității infantile. Până în prezent, au fost aduse la maternitățile din Vaslui și Bârlad incubatoare în valoare totală de 68.000 de euro. Un alt program se adresează comunităților defavorizate cu populația romă. Grupul țintă al programului este format din tinerele mame, cărora li se asigură consiliere și acces la asistență medicală prin intermediul medicului de familie.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Trenul cu locomotivă tricoloră va fi întâmpinat și în acest an de bârlădeni

Trenul Unirii va sosi și astăzi ...

Sponsorizare de 10.000 lei pentru CSC nr.2 Bârlad

Lăudabil! Curtea Complexului de Servicii Comunitare ...

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: