Home / Social / Autoritățile din județ, puse degeaba pe drumuri în cazul unor bărbați dați dispăruți care apoi au fost găsiți la băut

Autoritățile din județ, puse degeaba pe drumuri în cazul unor bărbați dați dispăruți care apoi au fost găsiți la băut

Autoritățile din județ au fost puse degeaba pe drumuri de familiile unor persoane date dispărute care, ulterior, în urma acțiunilor desfășurate, au fost găsite la băut în locuințele unor rude sau prieteni. Cei care au apelat în mod abuziv numărul de urgență 112 în aceste cazuri vor fi sancționați cu amendă de până la 500 de lei.

Doi bărbați au fost dați dispăruți în doar 48 de ore de către familiile acestora la numărul de urgență 112. În consecință, autoritățile s-au mobilizat și au început activitățile specifice de căutare a persoanelor care s-ar fi aflat în pericol. Primul bărbat pentru care s-a dat alarma este din Mărășeni, rudele anunțând că a dispărut de la domiciliu. După aproape trei ore de căutări, individul, în vârstă de 48 de ani, a fost găsită la locuința unui prieten din sat în timp ce consuma băuturi alcoolice.

La doar o zi de la incident, situația s-a repetat în localitatea Valea Mare, suburbie a orașului Negrești. De această dată, persoana dată dispărută este un adolescent de 16 ani. Zeci de polițiști și pompieri s-au mobilizat și au început căutările, mai ales că era vorba de un minor. În mai puțin de o oră, autoritățile l-au găsit pe adolescent într-o stare avansată de ebrietate în locuința fratelui său, învecinată cu cea a părinților care au alertat autoritățile. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, cei doi consumau alcool, fără să le pese de mobilizarea de forțe.

În ambele cazuri, urmează a fi stabilite sancțiuni contravenționale pentru cei care au apelat inutil serviciul de urgență 112”, ne-au precizat reprezentanții ISU Vaslui.

Valoarea amenzilor ce vor fi date de către polițiști vor ajunge până la 500 de lei. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Trenul cu locomotivă tricoloră va fi întâmpinat și în acest an de bârlădeni

Trenul Unirii va sosi și astăzi ...

Sponsorizare de 10.000 lei pentru CSC nr.2 Bârlad

Lăudabil! Curtea Complexului de Servicii Comunitare ...

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: