Home / Social / Dezastru la Piața Mică, după ploile abundente de zilele trecute: mărfuri distruse, clienți și comercianți uzi până la piele, șuvoaie de apă murdară printre tarabe

Dezastru la Piața Mică, după ploile abundente de zilele trecute: mărfuri distruse, clienți și comercianți uzi până la piele, șuvoaie de apă murdară printre tarabe

Strigător la cer! Deși, de ani de zile, comercianții din Piața Mică din Bârlad se confruntă cu probleme mari atunci când plouă abundent, autoritățile rămân indiferente.

Vineri dimineața, după ruperea de nori, a fost dezastru în așa-zisa piață acoperită de pe Epureanu. Din cauza instalației de colectare și evacuare a apei pluviale, prost executată, șuvoaie de apă s-au revărsat pe copertinele chioșcurilor și pe marfa expusă în fața acestora. Comercianții nu au avut timp să-și strângă marfa, iar apa i-a udat și pe ei până la piele. După potop, timp de câteva ore, au dat cu mătura și mopul și au golit vasele aflate la vânzare, care se umpluseră cu apă neagră.

„Bătaie de joc! Nu știu dacă mai există o piață ca asta, nici măcar în județ. Eu plătesc 900 de lei pe lună chirie pentru ca iarna să mor de frig, iar vara să mă coc la 40 de grade, sau atunci când plouă să mi se ude marfa. Uitați-vă cum am pus păturile la uscat! Cine îmi plătește marfa asta pe care nu mai pot să o vând? Noi, cei din partea dinspre burlane, suntem cei mai afectați. Când se revarsă apa din cauza subdimensionării instalației, ne inundă pur și simplu. De ani de zile ne-am spus oful și primarilor și șefilor de la Piețe. Nu ne iau în seamă. Noi, plătitorii de taxe, suntem nimeni. Înainte de a filma dumneavoastră, o taxatoare din piață a filmat chiar momentul în care șuvoaiele s-au dezlănțuit. Să-i arate domnului director de la Piață, poate așa o să ne creadă!”, s-a plâns un comerciant din Piața Mică.

De fiecare dată când plouă, prin acoperișul pieței curge apa, mai mult prin unele părți, mai puțin prin altele. Unii comercianți s-au resemnat. Știu lecția și își acoperă marfa cu umbrele și celofan, după care strâng apa cu găleți și mopuri.

„Sunt niște martiri oamenii aceștia. Eu nu aș suporta să vând în aceste condiții, sub nicio formă. Să știu că plătesc taxe la piață, iar ploaia să-mi strice marfa? Sunt niște amărâți. Își câștigă atât de greu pâinea de fiecare zi! Au numai obligații, dar drepturi se pare că nu au. Ar trebui să li se acorde o reducere a taxelor pentru că își desfășoară activitatea în condiții jalnice, dar autorităților nu le pasă. Vin în campanie candidații și promit marea cu sarea și apoi se dau loviți. Ba că nu au bani, ba că au priorități mai mari. Toți sunt o apă și un pământ”, a declarat, pentru Est News, un client fidel al pieței.

Odată cu venirea noului director al DAPPC, comercianții și-au pus speranțe că lucrurile se vor îndrepta. Deocamdată, în ceea ce privește Piața Mică, Mircea Iosipescu, directorul DAPPC, a dispus instalarea unui nou aparat de aer condiționat pentru hala de lactate și construirea unui țarc pentru depozitarea gunoiului, astfel încât pubelele urât mirositoare să nu mai stea în interiorul pieței. Zilele acestea, țarcul va fi gata, însă problema acoperișului rămâne stringentă, astfel încât va trebui să o rezolve cât mai curând posibil. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: