Home / Social / 16 deținuți de la Penitenciarul Vaslui s-au rugat la ”Sfânta de la Florești”

16 deținuți de la Penitenciarul Vaslui s-au rugat la ”Sfânta de la Florești”

Șaisprezece deținuți încarcerați la Penitenciarul Vaslui au fost în vizită la Mănăstirea Florești în cadrul unei activități menită să vină în întâmpinarea nevoilor moral-religioase a persoanelor aflate dincolo de gratii. Pe lângă vizitarea secției de istorie și artă religioasă „Episcop Iacov Antonovici” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, persoanele private de libertate au avut ocazia să se roage la icoana făcătoare de minuni din incinta bisericii.

Apropierea marii sărbători religioase a creștinilor, Adormirea Maicii Domnului, a reprezentat un bun prilej pentru o mică parte din deținuții Penitenciarului Vaslui de a merge într-o vizită la una dintre cele mai frumoase și reprezentative mănăstiri din județ, și nu numai, cea de la Florești. Sub coordonarea specialiștilor Serviciului de Educație și Asistență Psihosocială din cadrul unității de detenție vasluiene, 16 persoane private de libertate au avut ocazia de a se ruga la icoana făcătoare de minuni din incinta bisericii. „Sfânta de la Florești”, așa cum este cunoscută icoana îmbrăcată în argint și poleită cu aur, o înfățișează pe Fecioara Maria cu Pruncul Iisus în brațe și datează din anul 1749. În fața icoanei făcătoare de minuni, mâinile deținuților s-au împreunat, multora dintre ei dându-le lacrimile, cerând parcă iertare.

”Părintele Iezechiel Ariton, împreună cu maicile care fac ca întregul tablou să arate ca un colț rupt din Rai, au întâmpinat grupurile de deținuți de la Penitenciarul Vaslui la fel ca pe orice alt creștin venit să se reculeagă. Vizita la una dintre cele mai frumoase mănăstiri din zonă, locaș al cărui paraclis își are hramul de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, și participarea la rânduielile bisericii, vin în întâmpinarea nevoilor moral religioase ale celor 16 deținuți participanți. În același timp, se dorește dezvoltarea și exersarea atitudinilor, comportamentelor și deprinderilor dezirabile social, prin contactul direct cu societatea civilă, cu practicile și obiceiurile din libertate”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Grupul celor 16 deținuți de la Penitenciarul Vaslui a fost primul care a avut ocazia să viziteze și secția de istorie și artă religioasă „Episcop Iacov Antonovici” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, deschisă în cadrul complexului mănăstiresc și inaugurată în luna iulie a acestui an. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

O șoferiță a leșinat după ce un copil a intrat cu bicicleta în mașina sa pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un copil de 7 ani ...

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: