Home / Social / 16 deținuți de la Penitenciarul Vaslui s-au rugat la ”Sfânta de la Florești”

16 deținuți de la Penitenciarul Vaslui s-au rugat la ”Sfânta de la Florești”

Șaisprezece deținuți încarcerați la Penitenciarul Vaslui au fost în vizită la Mănăstirea Florești în cadrul unei activități menită să vină în întâmpinarea nevoilor moral-religioase a persoanelor aflate dincolo de gratii. Pe lângă vizitarea secției de istorie și artă religioasă „Episcop Iacov Antonovici” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, persoanele private de libertate au avut ocazia să se roage la icoana făcătoare de minuni din incinta bisericii.

Apropierea marii sărbători religioase a creștinilor, Adormirea Maicii Domnului, a reprezentat un bun prilej pentru o mică parte din deținuții Penitenciarului Vaslui de a merge într-o vizită la una dintre cele mai frumoase și reprezentative mănăstiri din județ, și nu numai, cea de la Florești. Sub coordonarea specialiștilor Serviciului de Educație și Asistență Psihosocială din cadrul unității de detenție vasluiene, 16 persoane private de libertate au avut ocazia de a se ruga la icoana făcătoare de minuni din incinta bisericii. „Sfânta de la Florești”, așa cum este cunoscută icoana îmbrăcată în argint și poleită cu aur, o înfățișează pe Fecioara Maria cu Pruncul Iisus în brațe și datează din anul 1749. În fața icoanei făcătoare de minuni, mâinile deținuților s-au împreunat, multora dintre ei dându-le lacrimile, cerând parcă iertare.

”Părintele Iezechiel Ariton, împreună cu maicile care fac ca întregul tablou să arate ca un colț rupt din Rai, au întâmpinat grupurile de deținuți de la Penitenciarul Vaslui la fel ca pe orice alt creștin venit să se reculeagă. Vizita la una dintre cele mai frumoase mănăstiri din zonă, locaș al cărui paraclis își are hramul de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, și participarea la rânduielile bisericii, vin în întâmpinarea nevoilor moral religioase ale celor 16 deținuți participanți. În același timp, se dorește dezvoltarea și exersarea atitudinilor, comportamentelor și deprinderilor dezirabile social, prin contactul direct cu societatea civilă, cu practicile și obiceiurile din libertate”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Grupul celor 16 deținuți de la Penitenciarul Vaslui a fost primul care a avut ocazia să viziteze și secția de istorie și artă religioasă „Episcop Iacov Antonovici” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, deschisă în cadrul complexului mănăstiresc și inaugurată în luna iulie a acestui an. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: