Home / Administratie / Municipiul Vaslui este în sărbătoare. Trei zile de concerte, distracție și voie bună

Municipiul Vaslui este în sărbătoare. Trei zile de concerte, distracție și voie bună

de Dănuț CIOBANU

Municipalitatea a deschis oficial o nouă ediția a Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui, care au loc în perioada 15-17 august.

Deschiderea a avut loc, joi, 15 august, 2019, în fața sediului Primăriei Vaslui. În fața a sute de vasluieni, au avut loc câteva momente artistice realizate de Fantasia și MuzArt.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a declarat la deschiderea festivităților că orașul este pregătit de sărbătoare și i-a invitat pe toți vasluienii să participe cu bucurie zilele culturale. „Sper să fie o ediție de succes. Acest lucru nu se poate realiza dacă nu participă toți la această sărbătoare și sunt convins că vom participa. Mulțumesc celor de la Palatul Copiilor Vaslui și oaspeților de la Iași și celor care asistă la acest moment. Primăria Vaslui a făcut o tradiție ca la mijlocul lunii august să organizăm aceste manifestări. Vasluiul s-a pregătit pentru această sărbătoare. Vă doresc câteva zile liniștite și plăcere de a participa la manifestări. Haideți ca trei zile să fim alături de cei care au trudit pentru ca aceste zile să fie o adevărată sărbătoare!”, a spus Vasile Pavăl.

După momentul din fața Primăriei Vaslui a avut loc o paradă a personajelor de poveste pe traseul urmat și în anii trecuți: str. Spiru Haret –str. M.Kogălniceanu – Parcul Copou. Alaiul format din actori, animatori stradali, personaje de poveste, acrobați pe catalige, majorete și grupuri sportive a fost însoțit pe traseu de conducerea Primăriei Vaslui, membri ai Consiliului Local Vaslui, formații de la Palatul Copiilor și echipele sportive ale Liceului cu Program Sportiv Vaslui. Trecătorii au rămas plăcut surprinși și au admirat parada viu colorată, plină de distracție și voie bună.

Ajunși la destinație, în Parcul Copou, participanții la defilare au avut parte de alte surprize. Pe scena amenajată în parc, au avut loc câteva momente artistice de dansuri și cântece, realizate de actorii trupei de teatru ai Asociației Culturale „Podul Înalt” Muntenii de Jos, coordonat de prof. Romică Brunchi, dar și pe artiștii Asociației Culturale „Domisong”, coordonată de prof. Carmen Trufia.

Conform programului publicat de organizatori, prima seară este dedicată folclorului: Grupul „Floarea Dorului”, Rapsodia Vasluiului, Hora Vasluiului și ansamblul de muzică tradițională românească ”Icoane”, alături de Ioan Bocșa. În a doua seară, pe scena din Piața Civică vor concerta Hands of Angels și Holograf, pentru ca în ultima seară să aibă spectacol Smiley.

De-a lungul celor trei zile de sărbătoare, programele artistice sunt dublate de o serie de manifestări: expoziții de pictură, lansări de carte, teatru de păpuși etc.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Dodeștiul, singura comună din județ care ia bani de la Fondul de Ameliorare a Fondului Funciar

Comuna Dodești este singura comună ...

Primarul orașului Murgeni: „Să dea Dumnezeu ca actuala putere să nu desființeze ceva”

Asfaltări pe toate străzile principale, ...

Județul Vaslui este pe primul loc în România la recoltarea de măceșe

Direcția Silvică (DS) Vaslui a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: