Home / Social / Amară ironie a soartei: a murit strivit de peretele unei construcții pe care nepoții îi scriseseră urarea ”La mulți ani!”

Amară ironie a soartei: a murit strivit de peretele unei construcții pe care nepoții îi scriseseră urarea ”La mulți ani!”

de Daniel MICU

De o amară și incredibilă ironie a soartei a avut parte un bărbat din localitatea Poienești, duminică dimineață. Omul, care abia împlinise vârsta de 73 de ani, și-a pierdut viața după ce a fost strivit de un perete pe care a încercat să-l demoleze. Zidul cu pricina făcea parte dintr-o bucătărie veche, pe care nepoții săi scriseseră urarea ”La mulți ani!” spre a face bunicului lor o bucurie de ziua lui.

Duminica dimineata, barbatul, aparținând Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a inceput sa demoleze peretii unei bucatarii de vara dezafectata, din curtea locuintei fiului sau. Bărbatul muncea cu spor, după ziua de odihnă din ajun (adventiștii respectă sâmbăta ca zi săptămânală de odihnă). În timp ce spărgea construcția, o manevră gresita l-a costat viata. Omul a lovit de mai multe ori, cu o bara din fier, baza unuia dintre peretii instabili, iar bucata de lut s-a desprins integral. In cadere, aceasta l-a surprins in picioare si l-a strivit de peretele toaletei, inainte ca omul sa se poata feri.

Fiul sau l-a gasit si, disperat, a cerut ajutor la 112. Pana la sosirea echipajelor, si-a extras parintele din menghina de lut si lemn si s-a rugat pentru un miracol. Barbatul nu a raspuns manevrelor de resuscitare, iar medicii de la Ambulanta au fost nevoiti sa declare decesul.

”Serviciul de Ambulanta Vaslui a fost solicitat in localitatea Poienesti Vale, pentru un barbat de 73 de ani, care a suferit un accident nefericit. In timp ce lucra la o casa, un zid s-a prabusit peste el, provocandu-i numeroase leziuni. Pacientul a fost gasit in stop cardio-respirator, cu multiple marci traumatice la nivelul capului, gatului si toracelui. S-au efectuat manevre de resuscitare timp de 60 minute, fara raspuns favorabil. A fost declarat decesul, iar cazul a fost preluat de politie pentru continuarea investigatiilor”, ne-a declarat medicul Dan Ungureanu, purtatorul de cuvant al SAJ Vaslui.

Satenii sunt ingroziti de cele intamplate. Ei au doar cuvinte de lauda la adresa omului, care abia implinise anii si care a fost sarbatorit de copii si de nepoti. Pe unul dintre peretii bucătăriei pe care voia să o demoleze, cei mici au scris bunicului lor ”La multi ani ! 73 !”.

”Era un om cu adevarat deosebit. Foarte saritor, respectuos. Ei sunt adventisti, merg sambata la biserica si muncesc duminica. Noi nu facem diferente. Sunt niste oameni extraordinari. Nea Fanica a muncit si si-a trimis cei patru copii la scoli, i-a ajutat. Isi iubea nepotii ca pe ochii din cap. Erau o familie model! Aici, ridica o casa pentru unul dintre baieti, iar bucataria asta trebuia daramata pentru a elibera curtea. Ne pare foarte rau! Dumnezeu sa il ierte!”, au spus oamenii.

Sotia victimei a aflat de tragedie in Italia, acolo unde munceste de ani de zile. Ea se intoarce acum acasa pentru inmormantare. Cei doi au patru copii si sunt o familie respectata de tot satul.

About Simona Vasile

x

Check Also

Episcopul Ignatie al Hușilor. Molima hristofobiei în vreme de pandemie – a fost descoperit „vaccinul” împotriva coronavirusului –

În plină pandemie, scotocind grijuliu în garderoba ideologică, prin ...

Blestemul COVID-19. Antreprenorii vasluieni au înroșit telefoanele de la Inspecția Socială și Forțele de Muncă

de Dănuț CIOBANU  În cursul zilei de ieri, telefoanele ...

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: