Home / Social / ANIF Vaslui investește primele 10 milioane de euro în modernizarea sistemului de irigații

ANIF Vaslui investește primele 10 milioane de euro în modernizarea sistemului de irigații

de Dănuț CIOBANU

Lucrările de modernizare a amenajării pentru irigații Albița – Fălciu sunt în plină desfășurare. În prezent, se lucrează la reabilitarea sistemului de irigații din Pogănești, Bumbăta și Berezeni. Pentru prima etapă de reabilitare, la Albița – Fălciu sunt investite 10 milioane de euro. Urmează apoi etapa a doua de investiții din Albița – Fălciu și reabilitarea amenajării de la Mânjești.

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Vaslui a început în forță implementarea programului de reabilitare a sistemului de irigații. Investițiile vizează amenajările pentru irigații Albița – Fălciu pe o suprafață de 16.957 hectare și amenajarea Mânjești cu o suprafață de 595 hectare. Amenajarea de irigații Albița – Fălciu se va moderniza în două etape. În prima etapă se va reabilita infrastructura principală de irigații ce deservește 10.075 hectare, această suprafață regăsindu-se la organizațiile utilizatorilor de apă care și-au modernizat infrastructura secundară de irigații prin fonduri europene.

Astfel, se vor reabilita patru stații de pompare, 39,521 kilometri canale de alimentare și de distribuție, 15 construcții hidrotehnice, din care 12 podețe și 3 stăvilare. În a doua etapă de la amenajarea Albița-Fălciu se va reabilita infrastructura principală de irigații de pe o suprafață de 4.677 hectare, vor fi reparate 17,3 kilometri canale de irigații și va fi instalată o stație de repompare.

„Valoarea investiției pentru prima etapă de reabilitare a amenajării Albița-Fălciu este de peste 10 milioane de euro. Noi am început lucrul la Pogănești, Bumbăta și Berezeni. Am reabilitat 3,2 kilometri de canale de irigații și am trecut la demontarea pompelor vechi și a tablourilor electrice. Am primit pompele noi din Grecia și după amenajarea noilor instalații electrice le vom monta. Pentru etapa a doua de la Albița-Fălciu se lucrează la documentația necesară pentru organizarea licitației publice. Și în cazul amenajării Mânjești lucrăm la documentație și vrem ca până la sfârșitul anului să finalizam procedura, pentru ca din 2020 să se înceapă execuția proiectului”, a spus Sandu Dămian, directorul ANIF Vaslui.

ANIF Vaslui are în administrare o suprafață amenajată cu lucrări de îmbunătățiri funciare de 267.179 hectare din care: 29.926 hectare, amenajată cu lucrări de irigații, 41.653 hectare lucrări de desecare și 195.600 hectare amenajate cu lucrări de combaterea eroziunii solului. De asemenea, ANIF Vaslui administrează o suprafața amenajată pentru irigații de 29.926 hectare.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: