Home / Social / Elevii profesorului bârlădean Corneliu Pleșu au rupt inimile juraților Festivalului Național de Creație și Interpretare ”Dăm folk”

Elevii profesorului bârlădean Corneliu Pleșu au rupt inimile juraților Festivalului Național de Creație și Interpretare ”Dăm folk”

de Simona MIHĂILĂ

Succes memorabil obținut de bârlădeni la Festivalul Național de Creație și Interpretare ”Dăm Folk”, desfășurat la finalul săptămânii trecute, în localitatea Tașca, județul Neamț.

Talentații elevi ai profesorului Constantin Corneliu Pleșu au reușit să impresioneze juriul festivalului printr-o serie de prestații muzicale fără egal, atât la secțiunile individuale, cât și în cadrul Grupului de folk ”Cristal”, coordonat de același inimos profesor.

Dacă Grupul ”Cristal” este un frecvent câștigător de premii, dar și un permanent răsfățat al publicului tuturor concursurilor la care participă, pentru elevii premiați individual în Neamț – Fabian Mereuță și gemenele Anisia și Amedeea Mereuță, succesul a fost o surpriză de proporții uriașe. Asta, pentru că toți trei s-au aflat la prima lor participare la un eveniment de asemenea calibru.

Așadar, Grupul ”Cristal” a obținut locul I la categoria ”Grupuri folk”, Fabian Mereuță s-a clasat pe locul I la categoria 10 – 16 ani, în timp ce gemenele Anisia și Amedeea au cucerit inimile juraților cu un moment muzical susținut pe două voci ce le-a dus Premiul special al juriului.

Motive de mândrie au și Claudia Botaș, Raluca Bejinariu, Theea Secrieru și Maria Călin. Fetele vor rămâne peste ani cu amintirea plăcută a câte unei mențiuni obținută în acest concurs național unde au avut prilejul de a-și etala talentul.

”Au fost zile de asteptare, de emotii traite la maximum, de sperante, de consum si zbatere interioara, fiecare dintre copii asteptand înfrigurat momentul cand juriul îi va rosti, poate, numele. Rezultatele, de care suntem atât de mândri, au fost cu atât mai neașteptate cu cât talentații bârlădeni, elevi ai Colegiului Național <Gheorghe Roșca Codreanu> și ai Școlii gimnaziale <Episcop Iacov Antonovici> , au avut parte de o concurență acerbă. Au fost 40 de participanți în total, unii dintre ei cu câțiva ani de participări la asemenea festivaluri. A fost o concurenta mare, interpreti bine pregatiti si tocmai de aceea victoria noastra este foarte valoroasa! Multumim juriului pentru corectitudine, organizatorilor pentru aprecieri si copiilor pentru frumoasele rezultate!”, ne-a declarat profesorul Constantin Corneliu Pleșu, fondator al Grupului ”Cristal” și îndrumător al elevilor participanți.

Mai trebuie precizat că Fabian Mereuță a câștigat mult meritatul premiu în urma interpretării piesei ”Cuvântul lui Roată la Divan”, compusă de regretatul artist Valeriu Penișoară, cunoscut cântăreț de folk, originar din comuna Duda-Epureni. Momentul lui Fabian a fost dedicat acestui valoros artist ce a cântat și în cadrul Cenaclului ”Flacăra”, în anii ’70.

De excepție a fost și piesa ”Miorița”, a cărei linie melodică este creația proprie a profesorului Pleșu și care a avut la bază versurile renumitei balade populare. ”Miorița” este unul dintre cele două cântece pentru care Grupul ”Cristal” a fost premiat în cadrul Festivalului Național de Creație și Interpretare ”Dăm folk” 2019, din județul Neamț.

Un premiu special de recunoștință a fost acordat însuși profesorului Constantin Corneliu Pleșu, pentru contribuția pe care a avut-o la ridicarea calității și prestigiului acestui important festival.

”Ne onorează întreg feedbackul pe care l-am obținut. Dar eu le-am explicat și copiilor încă dinainte de momentul premierii: nu diplomele sunt totul. Important este ca fiecare sa fie multumit de prestatia lui pe scena si daca primim aplauze si felicitari inseamna ca am făcut o treaba buna!”, ne-a mai declarat profesorul Pleșu.

About Simona Vasile

x

Check Also

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: