Home / Social / Părinții din Bârlad vor parcuri de joacă moderne și civilizate pentru copiii lor

Părinții din Bârlad vor parcuri de joacă moderne și civilizate pentru copiii lor

Tot mai mulți părinți din Bârlad sunt nemulțumiți de faptul că nu există niciun parc de divertisment dedicat copiilor, unde cei mici să-și petreacă timpul liber, mai cu seamă pe parcursul vacanței de vară.

Pe timpul vacanței de vară multi copiii nu părăsesc orașul, așa că sunt nevoiți să stea în fața blocului să bată mingea sau să iasă cu rolele pe aleile parcurilor, pentru că e mai greu cu bicicleta din cauza lipsei pistelor.

Unde pot, deci, copiii bârlădeni să-și consume energia în mod organizat și educativ? Cam nicăieri. În Bârlad sunt, într-adevăr, câteva săli de joacă, dar ele se adresează copiilor de vârstă mică (și nu tot părinții își permit să plătească orele de joacă), dar și tentativele de parcuri dintre blocuri.

„Credeți-mă că nu am unde să-mi duc copilul în timpul vacanțelor, cu excepția acestor parcuri de joacă, deloc atractive, al căror mobilier este perimat atât fizic, cât și moral. Nu există un loc de divertisment pentru copii sau un parc de distracții în care să-ți facă plăcere să mergi și unde să știi că prin jocurile oferite îi dezvoltă copilului imaginația, inteligența și calitățile motrice. Parcurile de joacă pentru copii, unde în miezul verii faci insolație, au eterna roată, unde copiii se învârt în neștire, balansoarul din vremea copilăriei noastre și topoganul subdimensionat. Aceste tentative de parcuri pentru copii sunt destul de neîncăpătoare, aglomerația e mare și distracția lipsește. Prefer să-mi duc copilul în parc, unde să se plimbe cu rolele, dar să știți că și în parc e o problemă pentru că nu toți bârlădenii acceptă să le fie tulburată liniștea de copiii care se dau cu role și în plus mai sunt și câinii, un motiv pentru care vin cu strângere de inimă în parcul teatrului”, ne-a mărturisit mama unui copil de 10 ani, nemulțumită de faptul că autoritățile locale nu se gândesc la copiii orașului, care au nevoie de un parc de joacă în adevăratul sens al cuvântului.

Sesizarea mămicii bârlădene este una pertinentă. Parcurile de joacă existente ar avea nevoie de îmbunătățiri pentru că lumea s-a schimbat și copiii de astăzi nu mai sunt cei de altă dată, care jucau leapșa, 9 pietre sau șotron. Copiii de astăzi au nevoie de locuri de joacă inteligent amenajate, unde copiii să-și dezvolte aptitudinile fizice, calitățile motrice și imaginația și, dacă se poate, nepopulate de câini vagabonzi. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: