Home / Social / Trafic infernal pe străzile din Bârlad

Trafic infernal pe străzile din Bârlad

Mașini bară la bară, ca la intrarea într-o stațiune de pe Valea Prahovei sau de pe litoral. Zilele acestea, traficul din Bârlad a devenit infernal. Se circulă cu dificultate, mai ales pe Bulevardul Epureanu, unde în mai multe perioade ale zilei traficul este pur și simplu paralizat.

„Marți, în jurul prânzului, a trebuit să aștept un sfert de oră ca să pot să traversez strada. Așa cârd de mașini nu am mai văzut demult. Coloana ce părea că nu se mai sfârșește se întindea pe sensul de mers dinspre Grădină spre Podul Verde. Se crease un ambuteiaj care nu permitea trecătorilor să traverseze pentru că nu era vizibilitate pentru a se asigura dacă din sensul opus nu veneau mașini. TIR-uri, autoturisme, camioane au circulat cu sutele, bară la bară. Din păcate niciun polițist nu dirija traficul”, ne-a declarat un locatar al blocului 3 de pe Bulevardul Epureanu.

Alături de pietoni, și șoferii și-au pierdut răbdarea, așa că au început să înjure, iritați și de căldura exagerată, dar mai ales pentru faptul că erau nevoiți să se deplaseze cu 10 km pe oră. Cauza pentru această aglomerație de pe străzile Bârladului, în special Epureanu, ar fi executarea unor lucrări în zona Grădină, dar și numărul mașinilor, care a crescut în această perioadă, când cei care lucrează în străinătate sau în alte locuri din țară au venit acasă în concediu. Realitatea este și că mulți șoferi aleg să circule pe Bulevardul Epureanu, în ciuda gropilor și denivelărilor de pe această arteră, pentru a evita semafoarele. Practica le-a dovedit că nu economisesc niciun minut, ci dimpotrivă, petrec mai mult timp în trafic.

Indiferent de cauzele care determină aglomerația pe vechiul bulevard din Bârlad, locatarii blocurilor din această zonă sunt tot mai nemulțumiți de trepidațiile care le șubrezesc de la zi la zi structura de rezistență a blocurilor. Până când va fi construită și dată în folosință șoseaua ocolitoare, au de suportat traficul tot mai intens de pe Bulevardul Epureanu. Mulți dintre cei care au domiciliul pe această stradă cred că problema traficului nu se va rezolva prea curând, mai ales dacă, pe lângă TIR-uri și mașini de mare tonaj vor circula și autobuze.

„Am aflat din presă că Primăria va achiziționa autobuze electrice, iar unul dintre trasee va fi pe Bulevardul Epureanu. Nu știu cât mai suportă strada asta, dar mai ales conductele de apă și canal, care cedează și așa destul de des. Ne bucură faptul că vom avea autobuze electrice, care nu știu cum vor putea respecta orarul și nici cât vor rezista gropilor de pe Epureanu, dar, pe de altă parte, ne îngrijorează că traficul de pe această stradă va fi și mai intens, iar trepidațiile vor afecta și mai mult locuințele noastre, avariate deja destul de mult”, a spus proprietara unei case de pe Bulevardul Epureanu. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasile Pavăl a trasat noile direcții de dezvoltare ale municipiului Vaslui în anul 2020

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Peste 5.700 de beneficiari de ajutoare de lemne pentru încălzirea locuinței în această iarnă în județ

Peste 5.700 de familii ori ...

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: