Home / Social / (VIDEO) Explicația tăierilor de copaci din apropierea ștrandului din Bârlad

(VIDEO) Explicația tăierilor de copaci din apropierea ștrandului din Bârlad

Revoltați din cauza tăierii unor arbori de pe marginea DE 581, în apropierea ștrandului bârlădean, câțiva bârlădeni cu simț civic au semnalat acest aspect trimițându-ne chiar imagini din momentul defrișării.

Contactați de reporterii Est News, reprezentanții Primăriei Bârlad au explicat că pomii nu se află pe domeniul public, ci fac parte din proprietatea de 30 de hectare a SC Rulmenți SA.

În dorința de afla care este motivul pentru care în zonă se fac tăieri de copaci, reporterul Est News a încercat să obțină un punct de vedere de la conducerea fabricii, dar aceasta nu a putut fi contactată.

Pe surse, însă, a aflat că SC Rulmenți SA efectuează lucrări de igienizare a pădurii din zona ștrandului, tăind copacii putrezi sau care prezintă risc de prăbușire la furtuni. Tăierile se fac legal, cu autorizație de exploatare emisă de Ocolul Silvic Bârlad, care, inițial, a verificat copacii ce urmau a fi tăiați. Lucrările de tăiere a materialului lemnos (care nu face parte din fondul forestier) sunt executate de o firmă autorizată, plătită de SC Rulmenți SA Bârlad.

Se pare că între Primăria Bârlad și SC Rulmenți există de mai mulți ani o corespondență pe tema arborilor ce trebuie tăiați, în vederea reducerii riscului de prăbușire a plopilor aflați pe proprietatea societății. Abia acum, când pericolul devenise aproape de neevitat, reprezentanții fabricii au dat curs solicităților municipalității. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Episcopul Ignatie al Hușilor. Molima hristofobiei în vreme de pandemie – a fost descoperit „vaccinul” împotriva coronavirusului –

În plină pandemie, scotocind grijuliu în garderoba ideologică, prin ...

Blestemul COVID-19. Antreprenorii vasluieni au înroșit telefoanele de la Inspecția Socială și Forțele de Muncă

de Dănuț CIOBANU  În cursul zilei de ieri, telefoanele ...

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: