Home / Social / (VIDEO) Explicația tăierilor de copaci din apropierea ștrandului din Bârlad

(VIDEO) Explicația tăierilor de copaci din apropierea ștrandului din Bârlad

Revoltați din cauza tăierii unor arbori de pe marginea DE 581, în apropierea ștrandului bârlădean, câțiva bârlădeni cu simț civic au semnalat acest aspect trimițându-ne chiar imagini din momentul defrișării.

Contactați de reporterii Est News, reprezentanții Primăriei Bârlad au explicat că pomii nu se află pe domeniul public, ci fac parte din proprietatea de 30 de hectare a SC Rulmenți SA.

În dorința de afla care este motivul pentru care în zonă se fac tăieri de copaci, reporterul Est News a încercat să obțină un punct de vedere de la conducerea fabricii, dar aceasta nu a putut fi contactată.

Pe surse, însă, a aflat că SC Rulmenți SA efectuează lucrări de igienizare a pădurii din zona ștrandului, tăind copacii putrezi sau care prezintă risc de prăbușire la furtuni. Tăierile se fac legal, cu autorizație de exploatare emisă de Ocolul Silvic Bârlad, care, inițial, a verificat copacii ce urmau a fi tăiați. Lucrările de tăiere a materialului lemnos (care nu face parte din fondul forestier) sunt executate de o firmă autorizată, plătită de SC Rulmenți SA Bârlad.

Se pare că între Primăria Bârlad și SC Rulmenți există de mai mulți ani o corespondență pe tema arborilor ce trebuie tăiați, în vederea reducerii riscului de prăbușire a plopilor aflați pe proprietatea societății. Abia acum, când pericolul devenise aproape de neevitat, reprezentanții fabricii au dat curs solicităților municipalității. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: