Home / Social / Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns la Marea Neagră în acest an au posibilitatea, încă de la sfârșitul lunii august, să se cazeze într-o stațiune de pe litoralul românesc la prețuri de câteva sute de lei pentru pachete turistice de 6 nopți, cu sau fără masă asigurată.

Programul “Litoralul pentru toți”, ediția de toamnă, este pe cale să ia startul! Asta înseamnă că toți vasluienii care vor să-și petreacă măcar o parte din concediu la mare, sub soarele de pe țărmul Mării Negre, pot trece pragul agențiilor de turism în căutarea celor mai bune oferte, în funcție de buzunar.

Potrivit reprezentanților Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), în această perioadă, unitățile de cazare care doresc să participe la acest program național își anunță disponibilitatea și gradul de ocupare pentru luna septembrie. Tarifele sunt stabilite de fiecare hotel în parte și, de regulă, sunt cu până la 70% mai mici față de vârful de sezon, la fel ca în anii trecuți.

De exemplu, pentru o vacanță de 6 nopți la hotelurile de 1, 2 și 3 stele din sudul litoralului, un vasluian poate plăti între 150 și 600 lei de persoană, gradul de confort depinzând de locația și facilitățile oferite de unitățile de cazare. Cei care preferă serviciile all inclusive trebuie să fie pregătiți să adauge la bugetul pregătit pentru concediu o sumă la fel de mare ca aceea pentru cazare, mai ales dacă vor înnopta la hoteluri de 3 stele.

În stațiunea Eforie Nord, o vacanță la un hotel de 2 stele costă 235 lei fără mic dejun și 315 lei cu mic dejun, în timp ce la hotelurile de 3 stele, prețul pornește de la 265 de lei fără mic dejun și de la 425 de lei cu mic dejun.

Cele mai atractive unități de cazare, respectiv hotelurile de 3 și 4 stele din stațiunea Mamaia, rămân și cele mai scumpe destinații ale Programul “Litoralul pentru toți”. Pentru un sejur de 6 nopți, cu pensiune completă, turiștii trebuie să achite de la 1200 la 1700 lei / persoană.

În mod tradițional, Programul “Litoralul pentru toți” se desfășoară în perioada 1 septembrie – 15 octombrie, însă există și unități de cazare care decid să înceapă mai devreme astfel de oferte și să le prelungească, în funcție de condițiile meteorologice.

Lansat în anul 2002 de către Federația Patronatelor din Turism din România, programul contribuie, an de an, la creșterea numărului de turiști români în stațiunile de pe țărmul Mării Negre. Cele mai căutate destinații sunt Mamaia, Eforie Nord și Venus, iar la polul opus se află Costinești, Neptun și Eforie Sud, unde investițiile au fost mai scăzute comparativ cu restul zonelor, iar infrastructura deficitară a făcut ca vizitatorii, în majoritate familiști, să se reorienteze către locuri care oferă mai multe posibilități de petrecere a timpului liber. (Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: