Home / Social / În comuna Berezeni se vor împăduri 113 hectare cu fonduri europene

În comuna Berezeni se vor împăduri 113 hectare cu fonduri europene

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui va organiza cea de a patra sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru accesarea schemei de ajutor de stat pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite, aferentă submăsurii 8.1. „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite”.

Sesiunea de depunere a cererilor se desfășoară în perioada 16- septembrie – 13 decembrie 2019 și beneficiază de o alocare la nivel național de 15 milioane de euro.

Conform datelor APIA Vaslui, în a doua sesiune de depunere a cererilor pentru submăsura privind împădurirea și crearea de suprafețe împădurite a fost înregistrată o solicitare din partea unei persoane fizice din zona Crețești. Persona fizică va împăduri o suprafață de 1,57 hectare și va beneficia de o finanțare de 16.888 euro. În a treia sesiune de depunere a cererilor pentru aceiași submăsură 8.1, comuna Berezeni a depus o cerere pentru împădurirea unei suprafețe de 113,62 hectare, cu o valoare totală a sprijinului financiar de 502.318 euro.

La această dată, în județul Vaslui sunt înregistrate aproximativ 50.000 hectare de terenuri degradate, zone cu un grad mare de eroziune și care se pretează pentru lucrări de împădurire.

Dacă ne raportăm la fondul forestier național al județului Vaslui, care la începutul acestui an era de 72.484 hectare, pădurea reprezintă doar 13,6% din teritoriul județului. Spre comparație, la nivel național, procentul acoperit de păduri este de 26,7% din suprafața țării, în timp ce europenii dețin suprafețe forestiere de 32% din teritoriile naționale. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Fostul director al Liceului ”Ion Mincu”, unul dintre cei mai longevivi șefi din județ, condus pe ultimul drum

Fostul director al Liceului ”Ion ...

Studenții vasluieni își închid afacerile pe bandă rulantă

Majoritatea firmelor înființate de studenții ...

Municipiul Bârlad va fi gazda unui simpozion dedicat adolescenților

de Dănuț CIOBANU Luni, 23 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: