Home / Administratie / Primarul Boroș, poftit să rezolve o ecuație imposibilă

Primarul Boroș, poftit să rezolve o ecuație imposibilă

Dacă pentru mulți bârlădeni, bâlciul anual este un prilej mult așteptat să-și înnoiască garderoba sau să facă mici achiziții pentru gospodărie, de la standurile închiriate de Primărie comercianților veniți din toate colțurile țării, locatarii din zonă trăiesc un adevărat coșmar. O dată pentru că aglomerația de vizitatori și muzica dată la maximum spulberă liniștea nopților de vară, iar a doua oară pentru că se trezesc brusc fără locuri de parcare.

Enervat la culme că nu mai are unde să își parcheze mașina, un bârlădean care locuiește pe Strada Căpitan Grigore Ignat îi cere primarului Dumitru Boroș, într-o postare pe un grup de socializare, să recomande o soluție pentru toți plătitorii de taxe care se simt discriminați că Primăria nu le pune la dispoziție locuri de parcare.

Bogdan A. a scris cu majuscule că lipsa de reacție a autorităților îl obligă, practic, să își mute domiciliul în alt oraș, din moment ce în Bârlad are parte numai de taxe și de bătaie de joc. Mai mult chiar, bârlădeanul în cauză spune că achită și taxa obligatorie de cimitir reintrodusă de administrația Boroș.

“Suntem câteva zeci de familii care locuim pe Strada Cpt. Grigore Ignat, unii dintre noi avem mașină, pe care o parcăm în fața blocului, neavând locuri de parcare… Acum, în perioada bâlciului, NE OBLIGAȚI SĂ NE MUTĂM CU TOTUL DIN ORAȘ, locurile din fața blocurilor fiind închiriate către vânzătorii ambulanți! Chiar nu vă e rușine să vă bateți joc în felul acesta de noi? Plătesc impozite începând de la cimitirul de pe deal (unde nu am PE NIMENI ÎNMORMÂNTAT), și până la pământul de sub casă. Sunt cu toate taxele plătite la zi și sunt obligat să dorm cu teamă că nu am unde să-mi las mașina peste noapte. Cam ce soluții se găsesc în astfel de situații? Luăm mașinile peste noapte cu noi în apartament? Sau cum se procedează?”, a scris bârlădeanul furios.

Pentru că nu a primit niciun răspuns de la primarul Boroș sau de la vreun vajnic susținător al acestuia în mediul online, alți internauți i-au făcut diverse recomandări lui Bogdan A. Sugestia care s-a bucurat de cele mai multe aprecieri a fost aceea de a parca mașina (respectiv mașinile tuturor celor care nu găsesc loc de garare) direct în curtea edilului. Poate că, în acest mod, ar realiza și primarul Boroș că lipsa locurilor de parcare reprezintă o urgență, nu e doar un subiect de discuție folositor în campania electorală.

Alte opinii au venit în favoarea mutării iarmarocului la Centrul de Afaceri, acolo unde este suficient loc pentru toate standurile, dar și pentru parcarea autoturismelor, atât ale comercianților, cât și ale vizitatorilor.

În toiul discuțiilor online, bârlădenii au ținut să îi reamintească lui Dumitru Boroș promisiunile sale de pe vremea când umbla pe la porți, să le ceară voturile: “După 3 ani de mandat se vede clar ce a făcut, sau mai bine zis ce n-a făcut. E jale tot orașul. Aș vrea să îl întreb unde sunt cele 1500 locuri de muncă promise, unde sunt străzile reparate, de ce orașul colcăie de maidanezi? Te împiedici la propriu de tot ce înseamnă MIZERIE în oraș, la ora actuală. Să vezi de-acum mârlăneală și țărănoii prin zonă pe la noi…”

Alții, iritați de aglomerația iscată de venirea iarmarocului, au făcut haz de necaz pe seama marilor “realizări” ale primarului liberal: “Toate ca toate, dar măcar avem copăcei și floricele!”. Păcat că, doar privindu-le pe acestea, nu-i trec nimănui nervii atunci când nu găsește un loc de parcare, în orașul în care, cu teșchereaua plină din taxele colectate în bâlci, administrația a uitat de nevoile localnicilor. (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bârlădenii vor fi feriți de insolație

Pasiunea pentru plantat dar și primele raze ale soarelui ...

Veste bună pentru comercianții vasluieni! Din toamnă vor fi relocați în două hale ale noului bazar

de Dănuț CIOBANU  Începând din toamna acestui an, comerciații ...

Primăria Vaslui va achiziționa încă două microbuze moderne. Vor fi introduse noi trasee de transport public în oraș

Două microbuze noi pentru transportul public de călători vor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: