Home / Social / Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU

O intamplare socanta a iesit la iveala in localitatea Giurcani. O femeie a incercat sa isi puna capat zilelor, dupa ce sotul ei ar fi violat-o pe una dintre cele doua fete pe care le aveau in plasament. Medicii de la Ambulanta au anuntat Politia, iar barbatul cuzat a fost ridicat si dus la audieri. Fata de 12 ani, pe care barbatul de 54 de ani o avea in grija de la varsta de 5 ani a fost transportata la spital, pentru a fi consultata. Ulterior, impreuna cu fata de 14 ani aflata si ea in plasament la familia respectiva, a fost internata intr-un centru din cadrul Directiei pentru Protectia Copilului Vaslui. 

Apelul la 112 a venit de la femeia de 44 de ani, care a incercat sa isi puna capat zilelor. Medicii care au ajuns la solicitare au gasit pacienta constienta, iar pe timpul transportului catre Spitalul din Barlad, aceasta a marturisit de ce a recurs la teribilul gest: cu o seara inainte, sotul ei ar fi abuzat-o pe una dintre cele doua copile pe care le aveau in plasament.

Echipajul de la Ambulanta a anuntat imediat politia, iar o autosanitara de la Substatia Murgeni a preluat fetita de 12 ani. Barbatul banuit de viol a fost dus la audieri, urmand ca in functie de probele adunate la dosar pe parcursul anchetei sa se stabileasca daca este sau nu vinovat.

Cei doi soti sunt asistenti maternali profesionisti din anul 2005. In ultimii sapte ani, barbatul i-a fost parinte fetei care acum are 12 ani, iar sotia lui era asistent maternal pentru copila de 14 ani, inca de cand aceasta era in scutece. Reprezentantii de la Protectia Copilului Vaslui spun ca familia nu a mai creat probleme in trecut, barbatul fiind la al treilea copil pe care il creste ca asistent maternal.

”În prezent, DGASPC Vaslui se confrunta cu o situatie neasteptata. Intr-o familie de asistenti maternali a avut loc o sesizare privind un abuz sexual din partea asistentului profesionist asupra unei fetitei de 12 ani. Sesizarea a fost facuta la Ambulanta de catre sotie, care are in plasament o fetita de 14 ani. Cele doua fete nu se mai afla la locuinta, ci intr-un centru specializat pentru a se continua evaluarea, urmand ca apoi sa beneficieze de consiliere psihologica. Pot sa va spun ca in acest mediu familial nu au fost suspiciuni cu privire la existenta unor asemenea comportamente neadecvate, contrare intereselor copiilor”, a declarat Ionut Danila, purtatorul de cuvant al DGAPSC Vaslui.

Cele doua fete se afla intr-un centru de specialitate si vor intra intr-un program de consiliere. Femeia care a incercat sa se sinucida a ramas internata in spital. Ancheta in acest caz este abia la inceput.

About Simona Vasile

x

Check Also

Blestemul COVID-19. Antreprenorii vasluieni au înroșit telefoanele de la Inspecția Socială și Forțele de Muncă

de Dănuț CIOBANU  În cursul zilei de ieri, telefoanele ...

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

AJPIS Vaslui va plăti indemnizația de sprijin pentru micile afaceri afectate de criza COVID-19

Începând de astăzi, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspectie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: