Home / Social / Dați la o parte mașina! Nu se vede trecerea de pietoni!

Dați la o parte mașina! Nu se vede trecerea de pietoni!

Dați la o parte mașina! Nu se vede trecerea de pietoni! ”Alo! La politia Locala sau la Rutiera se doarme bine? E canicula? Nu mai iesim in teren sa vedem si noi ce se mai petrece in Barladul asta? Domnilor politisti, nu va intereseaza ca semafoarele nu se mai vad dintre crengile copacilor. Foarte bine! Dar nu va intereseaza nici ca semnalizarile pentru trecerile de pietoni nu se mai vad din cauza unora care si-au cocotat premiile pentru jocuri de noroc in dreptul lor? Daca vii cu masina dinspre Autogara și vrei sa faci dreapta pe Primaverii nu se mai vede nici trecerea de pietoni, nici pancarta de semnalizare, nici semnalizarea luminoasa. Trebuie sa admiram masina pusa premiu pentru jucatorii de pipiuri.”

Acesta este comentariul unui bârlădean, postat de câteva zile pe rețelele de socializare și care a stârnit o adevărată dispută între bârlădeni. Postarea cu pricina este însoțită de o serie de fotografii ce surprind un autoturism cocoțat pe un postament metalic, lângă blocul turn din cartierul Gară, din Bârlad.

Autoturismul este expus cu scopul de a atrage clienți la o sală de jocuri de noroc din apropiere care promite că dă mașina cadou.

Strategia de marketing prinde bine în rândul naivilor dintr-un oraș așa sărac precum e Bârladul, dar nu le-a întunecat nici pe departe rațiunea unor șoferi din oraș, a celor pe care îi interesează respectarea regulilor de circulație. Reguli care pot proteja viața pietonilor, dar care și oferă confort și siguranță conducătorilor auto.

Iulian M. atrage atenția polițiștilor de la Circulație și a polițiștilor locali că amplasarea autoturismului în acel loc obturează vizibilitatea indicatoarelor rutiere. Șoferii care vin dinspre Autogara pierd din vedere că imediat după curba care permite intrarea pe Bulevardul Republicii există o trecere de pietoni. Mai grav este că, dintr-un anumit unghi, autoturismul expus acoperă trotuarul din dreptul trecerii de pietoni, în așa fel încât exista posibilitatea ca intenția de traversare a străzii de către copii (cei care sunt mai neatenți) să nu fie observată în timp util de către un șofer care face curba.

Semnalul de alarmă al tânărului care a postat pe facebook a fost salutat de mulți internauți care s-au găsit în situația lui. Argumentele lor s-au sprijinit pe reglementările legale, pe regulile din Codul Rutier, în fața cărora considerentele economice ale unor firme private sau chiar ale primăriei nu ar trebui să stea în picioare.

”La toate trecerile de pietoni din orasul asta sunt probleme. Unii parcheaza pe trecere, altii foarte aproape de nici nu vezi cand iti sare un copil in fata. In cazul asta, trotuarul din dreptul trecerii ar trebui sa fie vizibil. Pe strada Garii este de groază, cu parcari de o parte si de ala a strazii, ingesuiala, trafic . Trecerile de pietoni trebuie sa aiba vizibilitate maxima din toate unghiurile. Ala nu putea sa puna masina in asa fel incat sa nu deranjeze? Adevarul e ca nu se vad semnalizarile si jumate din trecerea de pietoni”, a remarcat un bârlădean.

Un altul îi ia peste picior pe polițiștii de la Circulație și Primăria Bârlad, despre care spune că a încasat bani în schimbul acestui compromis prin care Codul Rutier este încălcat: ”Cum sa ia măsuri domnii polițiști rutieri împotriva pipiurilor. Poate caștiga ei mașina. Iar inspectorii de la Primărie se dau în parasute în balci cu banii incasați pe chiria trotuarului care ocupă vederea trecerii de pietoni”. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

x

Check Also

Festivalul de Umor ”Constantin Tănase” se va desfășura în anul 2020 în două etape

Prima etapă a festivalului de umor se va desfășura ...

Biserica din Mânjești, cuprinsă de un incendiu. 30 de oameni s-au autoevacuat

Peste 30 de oameni s-au evacuat din biserica din ...

Salariile de 1.500 de lei din mediul privat golesc județul Vaslui de forța de muncă

Exodul forței de muncă din județul Vaslui a trecut ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: