Home / Social / Trei școli modernizate pentru elevii din comuna Todirești

Trei școli modernizate pentru elevii din comuna Todirești

Primăria Todirești are în reabilitare trei unități școlare, pe care vrea să le finalizeze până la începerea noului an școlar. Este vorba despre școlile I-IV din satele Cotic șI Huc și Școala I-VIII „Gheorghe Cioată” din localitatea Todirești. La școala din Huc învață 42 de copii, la Cotic sunt înregistrați 30 de copii, iar la Todirești învață 376 de elevi.

„Vrem ca până în data de 15 septembrie să încheiem lucrările de modernizare. Suntem în legătură cu constructorii și facem totul pentru terminarea proiectelor. Școlile sunt reabilitate și consolidate, sunt amenajate grupuri sanitare în interior cu fosă septică ecologică, iar pentru încălzire vor fi montate centrale pe lemne. Cele trei școli sunt finanțate prin PNDL 2”, a spus spus Petrică Simiuc, primarul comunei Todirești.

Tot prin intermediul PNDL 2, în localitatea Todirești se mai implementează un proiect pentru construcția unui dispensar, unde vor activa doi medici de familie. De asemenea, prin același program au fost asfaltați șapte kilometri de drumuri sătești în Valea Popei, Viișoara, Huc și Cotic. În total, cele cinci proiecte finanțate prin PNDL 2 se ridică la suma de aproximativ un milion de euro.

Pe lângă cele cinci investiții prin PNDL 2, autoritățile locale au mai depus și alte proiecte la Ministerul Dezvoltării, la Grupul de Acțiune Locală – Movila lui Burcel și la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Iași.

Sunt măsuri de finanțare pentru toți primarii, iar cu un pic de muncă și atenție pot fi atrase în localitățile noastre fonduri nerambursabile, a mai spus Petrică Simiuc(Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

Expoziție dedicată luptei polonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Consiliul Județean ...

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: